Gaziantep’te 300 Yataklı Devlet Hastanesinin temel atma törenine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sağlıkta Türkiye’nin İngiltere’den daha iyi olduğunu söyledi.
Perilikaya Mahallesi’nde 300 Yataklı Devlet Hastanesinin temel atma törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, milletvekili adayları ve davetliler katıldı.

“SAĞLIK SİSTEMİNİN HALİ PERİŞANDI”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 7 Haziran öncesinde hastane sayısının 12’den 29’a çıktığını belirtti. Gaziantep’i tek yönlü ileriye taşımanın yeterli olmadığını, aynı zamanda Gaziantep’i sağlık ve ihracat üssüne dönüştürmek istediklerini ifade eden Bakan Şimşek, “Yatak kapasitesi katlanmış. Tabi ki dar gelirli işçi kardeşlerimiz, toplumun diğer kesimleri, devletinde burada kapasitesinin iyileşmesini arzuluyorlardı. Biz de söz verdik, çok şükür burada bu sözü yerine getiriyoruz. Ben Türkiye’den 90’lı yıllarda ayrıldığımda, Türkiye sağlık sisteminin hali perişandı. Aslında çoğunuz hatırlıyorsunuz. İngiltere’ye gittiğimde, her ailenin bir hekimi vardı. O kadar şaşırmıştım ki ne kadar güzel bir şey. Kuyruk yok, gidiyorsunuz aile hekimine, oda eğer gerekiyorsa, hastaneye yönlendiriyor. Size randevu alıyor. Türkiye’de, neden böyle değildi diye kendi kendime düşünmüştüm. Şükürler olsun, Türkiye’de bugün aile müessesi hızlı bir şekilde büyüyor. İnanır mısınız, Türkiye’deki sağlık sistemi İngiltere’den daha verimli. Çok daha optimal, çok daha etkili bir şekilde, hizmet kalitesi anlamında tutun, hizmete erişim anlamında tutun, hizmetin kapsamı alanında, İngiltere değil, artık Kuzey Avrupa ülkeleriyle aynı düzeye geliyor. Hollywood filmlerinde biliyorsunuz, işte bir kaza olur, helikopter gelir. O kazazedeleri, hemen hastaneye götürür. Biz sadece filmlerde bilirdik. Bugün, Batman’ın en ücra köşesine bile, bazen yılda 100’leri aşkın uçak ambulans, helikopter ambulans gidiyor” şeklinde konuştu.
2002 yılında Gaziantep’te sadece 12 hastane olduğunu dile getiren Vali Ali Yerlikaya ise “Bunun sadece 6 tanesi bizim sağlık bakanlığına ait hastanelerdir. Bugün kamu, özel ve üniversite olarak 29 tane hastane var. 2002 yılında bu 29 tane hastanemizin yatak kapasitesi, 2 bin 90’dı, bugün ise 4 bin 912 yatak kapasitemiz oldu” diye konuştu.
(İHA)