İnsanlar genel olarak mevcut hastalıklarında ilk başta ilaç gibi vücuda alınmasında her hangi bir sıkıntı olmayan tedavi yollarını kullanırlar. Ancak bazı hastalıklarda durum böyle değildir. Örneğin Lomber Disk Hernisi olarak da bilinen bel fıtığı ağrıları eğer zamanında müdahale edilmezse ilerleyen safhalarda bir cerrahi operasyon gerektirebilir. Ancak ilk başta gereken önlemi almakta fayda var.

Cerrahi operasyon kısaca yırtılan, zedelenen yastıkçığın omuriliğe, sinirlere baskısını engellemek amacıyla sık olarak yapılan bir tekniktir. Bu tekniğe Mikrodiskektomibel fıtığı ameliyatı adın verilmektedir.  Evvelden çıplak gözle, herhangi teknolojik bir cihaz kullanılmadan yapılan bu ameliyatlar şimdiler de tıbbi modern ekipman ve sistemlerin kullanılmasıyla gerçekleşmekte. Hastanın ameliyattan sonra günlük hayatına geri dönmesi, bir iki haftada işlerine devam edebilmesi için ameliyat yaklaşık olarak bir –iki cm’lik alanda gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yaranın küçük olması felç olma, yürüyememe, sinirsel bozukluklar gibi riskleri de bertaraf etmektedir. Böylece var olan yerdeki rahatsızlığın yeniden ortaya çıkma olasılığı da ortadan kalkmış olmaktadır. Mikrodiskektomi  klasik yöntemlere nazaran daha iyi ve sonuçları itibariyle hastaların memnun kaldığı bir işlemdir.  Tabi buna cerrah deneyimini de eklemek gerekir. Bir ikinci metot da Endoskopikbel fıtığı ameliyatıdır. Bu operasyonda kesik yoktur, röntgen eşliğinde gerçekleştirilen yollarla hasarlı disk dışarıya çıkarılmaya çalışılır. Yalnız bu yöntem her bir hastaya uygulanamaz.

 Bel fıtığı ameliyatı, ağrı tedavisi, nörolojik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, fizik tedavi gibi birçok işleminizi yapan RomatemFizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini siz değerli ziyaretçilerimize bu aşamada tavsiye etmek isteriz.