Sağlık Bakanlığı, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi H Blok kısmında da çatlak ve dökülmelerin görülmesi üzerine hasta ve refakatçilerin tedbir amaçlı diğer kliniklere nakledildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “21 Ocak 2015 Çarşamba günü Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ‘zeminaltı otopark ve bağlantı yolları inşaatı’ çalışmaları esnasında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Hizmet Binası’nda çatlamaların meydana geldiği ve teknik inceleme sonuçlanana kadar poliklinik hizmetlerinin hastanenin diğer bloklarında verilmeye devam edildiği belirtilmişti. 22 Ocak 2015 Perşembe günü ilgili hastanenin H Blok kısmında da çatlak ve dökülmelerin görülmesi üzerine yetkili mühendisler olay yerinde incelemelerde bulunmuştur. Hasta ve refakatçilerin güvenliği açısından tedbir amaçlı bu bloktaki hastalarımız diğer kliniklere nakledilmiştir” denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından dâhiliye binası (H Blok) ve poliklinikte verilen hizmetlere ilgili hastanenin diğer birimlerinde devam edilmektedir. Ayrıca söz konusu hastaneye bağlı Vehbi Koç Acil Tıp Merkezi binası için de yetkili mühendisler tarafından teknik inceleme başlatılmıştır.”
(İHA)