İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İlk Yardım da Ben De Varım adı altında gerçekleştirilen proje kapsamında Türkiye’de ilk kez aynı anda 200 öğrenci ilk yardım uygulaması yaptı.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Bayraklı Kaymakamlığı, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Bayraklı’da, İlk Yardım’da Ben De Varım projesi kapsamında 200 öğrenci aynı anda maket üzerinde kalp masajı yaptı. Bayraklı Sevgi Yolu’nda düzenlenen projede, lise öğrencilerinin ilk yardım müdahalesi gerektiren durumlarda daha bilgili ve donanımlı olarak ilk yardım yapabilmeleri, her okula en az bir ilk yardımı bilen bir öğrencinin görev yapabilmesi, her sınıfta en az bir öğrencinin ilk yardımı bilmesi ve vatandaşların konuya dikkatini çekmesi hedeflendi. Uygulamaya, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcıları ile çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.

“TÜRKİYE’DE İLK”
İlk yardım bilgisinin her yaşta öğrenilmesinin önemine dikkat çeken İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz, “Projeyi İzmir’den başlatırken ülke geneline de yayılmasını arzu ediyoruz. İlk yardım hayat kurtarır, bilgili ve donanımlı yapılması şartı ile. Öğrencilerimiz de burada gösterdiği ilk yardımı herkes yapabilir. Projemiz daha sonra ilçelerde de devam edecek” dedi.

TOPLUMSAL FARKINDALIK
Hayati önem taşıyan bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan da şöyle konuştu: “Bu projenin en önemli gayesi toplumda farkındalık oluşturmak. İstiyoruz ki çocuklarımız, ambulans ya da sağlık ekipleri gelinceye kadar acil durumlara müdahale edebilsin. Görüyoruz ki bu proje ile de hedefimize ulaşmış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

AYYILDIZ OLUŞTURULDU
Bayraklı Sevgi Yolu’nda ayyıldız oluşturan öğrenciler, maket üzerinde ilk yardım uygulamasını başarı ile gerçekleştirerek protokol ve vatandaşlardan tam not aldı. Bayraklı Sevgi Yolu’ndan geçen vatandaşların da ilgi ile izlediği proje dahilinde, esnaf ve halka ilk yardımın önemini anlatan broşürler dağıtıldı.
(İHA)