AK Parti’nin tek başına iktidar olması, ABD’nin New York kentindeki ünlü Times Meydanı’nda kutlandı.
ABD’de yaşayan Türk toplulukları dün akşam New York’ta bulunan Times Meydanı’nda AK Parti’nin seçimleri kazanmasını kutladı. Meydanda toplanan Türk vatandaşları önce dua etti sonra sloganlar eşliğinde kutlama yaptı.
AK Parti Amerika Seçim Koordinatörü Murat Berk yaptığı konuşmada seçimlerin sakin geçmesi sebebiyle tüm Türk halkına teşekkür ederek: “Türk halkı bu seçimde iki çok net mesaj verdi. Birinci mesaj bütün partilere ‘milli olun, yerel olun, gücünüzü halktan alın, dışarıdan aramayın’. Bu çok önemli bir vurguydu ki MHP’den AK Partiye büyük bir kayış var. Bunun sebebi bu. İkinci olarak da ‘2023 hedefine Ahmet Davutoğlu ile gideceğim’ dedi. Bu da çok net bir mesajdı. Bütün seçim sonuçlarının partimize ve ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.
Seçim sonuçlarından duyduğu mutluluğu dile getiren Kuzey Amerika Koordinasyon Koordinatörü Levent Ali Yıldız, “Mutluyuz, gururluyuz ama vakur olacağız. Üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz. AK Parti Amerika olarak çok yoğun bir seçim çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızın da meyvelerini bugün almış bulunuyoruz. Seçim sonuçlarının aziz milletimize, ümmete ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. 2023 hedefleri doğrultusunda ‘durmak yok yola devam’ diyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)