Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Bir ülkede demokrasi güçlendiyse, o ülkede terörün barınması mümkün değil. PKK, PYD ve DAEŞ burada aynı şebekedir. Bunlar birdir, beraberdir. Her taşın altından bunlar çıkıyor. HDP de bunların siyasi uzantısıdır” dedi.
Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmaları nedeniyle Ankara’nın Haymana ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Babacan, toplantı öncesi kendisi karşılayan AK Parti Haymana İlçe Gençlik Kolları üyeleri ile de öz çekim yaptı. Haymana’da, pazarcılar ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Babacan, Tarihi Merkez Cami önünde Aşure dağıttı.
Terörün olduğu yerde yatırımın durduğunu, taşı kaldırdıklarında 3 örgütün doğu da ortak hareket ettiğini vurgulayan eski Başbakan Yardımcısı Babacan, “13 yılın analizini yaptığımızda, terörün durgun olduğu dönemde, her türlü yatırım yapılabiliyor. Güvenlik riski olduğunda bu yatırımlar duruyor. Terör örgütünün, özellikle doğuya verdiği zarar çok büyük. Bizim hizmet aşkımız kararlılıkla devam edecek. Bir ülkede demokrasi güçlendiyse, o ülkede terörün barınması mümkün değil. PKK, PYD ve DAEŞ burada aynı şebekedir. Bunlar birdir, beraberdir. Her taşın altından bunlar çıkıyor. HDP de bunların siyasi uzantısıdır” ifadelerini kullandı.

“7 HAZİRAN’DA SARI KART GÖRDÜK”
Türkiye’nin etrafının terör örgütleriyle kuşatıldığını vurgulayan Babacan, “7 Haziran’dan sonra siyasi bir istikrarsızlık oldu. Son iki yılın dördüncü seçimini yaşadık. Bunu aşmak için güçlü bir hükümet lazım. 1970’li, 1990’lı yıllardaki koalisyonlara baktığımızda, koalisyon dönemlerinde Türkiye ya yerinde saydı ya da geriye gitti. Rahmetli Adnan Menderes’e, rahmetli Turgut Özal’a ve AK Parti’nin son 13 yılına baktığımızda ülkemizin istikrarlı atılımlarını ve yatırımlarını gördük. 7 Haziran’da parti olarak sarı kart gördük, bu kırmızı kart da olabilir. Biz hatayı seçmende değil, kendimizde aradık. Hatalarımızı ve yanlışlarımızı bulduk ve partimizin ilk yılındaki heyecanını yeniden yakalamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

"BU SEFER HALKIMIZI KANDIRAMADILAR”
Ankara’da, Cumhuriyet tarihinin en büyük terör eyleminin yaşandığını vurgulayan ve Türkiye’nin teröre boyun eğmediğini, oyuna gelmediğini, halkın sağduyusunun galip çıktığını dile getiren Babacan, “Bunu yapanlar belki de çok farklı sonuçlar bekliyorlardı. Bu sefer halkımızı kandıramadılar. Halkımız oyunu gördü. Belki de Türkiye’de etnik kimlik bazında, mezhep bazında birbirine düşman olduğu bir tablo bekliyorlardı. Biz eylemden hemen sonra söyledik; ‘Bu eylem demokrasimizi hedef alıyor, dikkatli olalım’ dedik. Hep beraber omuz omuza mücadele ederek terörün bu ülkede başarıya ulaşmasına engel olduk” değerlendirmelerinde bulundu.

“TABLO AK PARTİ’NİN YÜKSELİŞİNİ GÖSTERİYOR”
1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu, bu seçimin 2023’ün de kader seçimi olacağını söyleyen Babacan, şöyle devam etti:
“Genelde AK Parti açısından baktığımızda, 7 Haziran seçimlerine baktığımızda daha olumlu bir tablo görüyoruz. AK Parti’nin yükselişte olduğunu belirteyim. Ben vatandaşlarımızın 1 Kasım seçiminde sandığa giderek oylarını kullanmalarını istiyorum. Çünkü 1 Kasım seçimi, 2023’ün de kaderini belirleyecek. 2001 ruhuyla ve ilk günkü aşkla yola çıkabilmemiz için bu seçimlere her türlü hazırlığımızı yaptık. Milletimizle tekrar buluşarak, tekrar kucaklaşarak, sadece ve sadece milletimizden destek alıp sadece ve sadece milletimizin hizmetinde olacak bir tek parti hükümeti için hazırlandık. Etrafımız terör örgütleri ile kuşatılmış. 7 Haziran’dan sonra siyasi bir istikrarsızlık oldu. Son iki yılın dördüncü seçimini yaşadık. Bunu aşmak için güçlü bir hükümet lazım. 1970’li, 1990’lı yıllardaki koalisyonlara baktığımızda, koalisyon dönemlerinde Türkiye ya yerinde saydı ya da geriye gitti ancak rahmetli Adnan Menderes’e, rahmetli Turgut Özal’a ve AK Parti’nin son 13 yılına baktığımızda ülkemizin istikrarlı atılımlarını ve yatırımlarını gördük. 7 Haziran’da parti olarak sarı kart gördük, bu kırmızı kart da olabilir. Biz hatayı seçmende değil, kendimizde aradık. Hatalarımızı ve yanlışlarımızı bulduk ve partimizin ilk yılındaki heyecanını yeniden yakalamaya çalışıyoruz. Bir elde siyaset, bir elde silah olmaz. Bunu yapan partiyi hepiniz biliyorsunuz. Bizim terörle mücadelemiz halkımızın desteğiyle sürüyor. İnşallah seçimlerden sonra terörle mücadelemiz daha da istikrarlı bir şekilde sürdürülecek.”
(İHA)