CHP milletvekilliğinden istifa eden Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi’nin Eskişehir örgütü ve genel merkez yöneticileri basın toplantısı düzenleyerek partiyi tanıttı.
Düzenlenen toplantıda konuşan Anadolu Partisi Genel Sekreteri Dilek Eroğlu, il ve ilçelerde örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini, önümüzdeki genel milletvekilli seçimlerine de katılarak TBMM’ye gireceklerini söyledi. "Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası "alternatif" olma gereği nedeniyle ve 12 yılda cehenneme dönen toprakların cennete dönüştürülmesi için yola çıktıklarını" ifade eden Eroğlu, “Sesi olmayanların sesini çıkarmak için yola çıktık. Biz, sandığınız kadar az değil, siz, çok dediğiniz kadar çok değilsiniz. Biz halk hareketiyiz” dedi.
Partinin kurulmasından sonra ülkenin birçok yerinden gönüllü olarak koşarak gelen gençlerin ve kadınların olduğunu anlatan Eroğlu, “Bu toprakları cennete çevireceğiz, umutluyuz, güçlüyüz. Parti olarak bizim sistemimiz, cumhuriyetin kuruluşunda oluşturulan ekonomik ve siyasi sistemdir. Cumhuriyet dönemi sisteminden ilhamını alıyoruz. Cumhuriyet devrimi öksüz kaldı” diye konuştu.
Eroğlu, telekom ve madenler gibi yerlerde özelleştirmeye karşı olduklarını, taşeronlaştırma sistemine tam anlamıyla karşı olduklarını da sözlerine ekledi.
Anadolu Partisi Eskişehir İl Başkanı Mehmet Erol ise, ülkede kaygılı günler yaşandığını öne sürdü. Erol, “Adalet yok, özgürlükler kısıtlı. Biz bu nedenle buradayız. 2002’den bu yana Meclis aritmetiği aynı, hiç değişmiyor. 4. parti olarak Meclise girmeye istiyoruz. Karanlık yerdeyiz, ancak tünelin ucu açık. Tünelin ucuna ulaşmamız gerekiyor. Taşın altına elimizi koyduk” şeklinde konuştu.
Öte yandan Anadolu Partisi Genel Merkez ve Eskişehir il yöneticileri, daha sonra Ali İsmail Korkmaz’ın heykeline gidip karanfil de bıraktı.
(İHA)