Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, paralel yapının son seçim stratejilerinden, Yunanistan seçimlerine, yurt dışındaki gelişmelerden son seçim anketlerine kadar pek çok konuda açıklama yaptı.
Paralel yapının CHP’nin oyunu düşürerek, HDP’ye kaydırma stratejisi içinde bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, ayrıca, Boğaz Projesi’nden Ankara’daki sosyal konut projelerine ve Dikmen Vadisi’ndeki son gelişmeleri de izleyicilerle paylaştı.

YUNANİSTAN SEÇİMLERİ
Başkan Gökçek, katıldığı bir televizyon programında, Ankara’daki yatırımlar ve önemli konulara ilişkin merak edilenleri açıkladı. Programda öncelikle Yunanistan’da yapılan seçimlere ilişkin soruya cevap veren Başkan Melih Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçlarını kendileri için güzel bir gelişme olarak nitelendirmesi ve Türkiye’ye etkileri üzerine açıklamalarına değinerek, “Fıtrata aykırı bir olay, olacak şey değil” dedi.
“CHP’nin karşısında kaç tane seçim geçirdik biz, hangisinde ilerleme kaydettiler” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Melih Gökçek, “Yunanistan’da seçimi kazanan parti ile CHP arasındaki farklılıkları henüz tetkik etmedim. Çok büyük farklılık olduğunu düşünüyorum. Sonra Kılıçdaroğlu buna niye seviniyor? Kılıçdaroğlu, CHP’yi sağa çekiyor. Sağcı adaylarla konuşuyor ve onları partinin içerisine getirmeye çalışıyor. CHP sadece ve sadece paralel yapının, beynelmilel güçlerin talimatı doğrultusunda iş yapıyor. Sadece alttaki tabanı aldatmak için lafta sol.”

SEÇİMLER İÇİN YENİ PLAN
Paralel yapının seçimlerle ilgili yeni planına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Paralel yapı, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden Parlamento’ya milletvekili sokmaya çalışıyor. Parlamento’ya sokacakları milletvekillerinin durumuna göre davranacaklar. Ya o partilerin içinde kalacaklar ya da günün siyasi şartlarına uygun grubu olan yeni bir parti kuracaklar” diye konuştu.
Paralel yapının projesini Umut Dünyası olarak niteleyen Başkan Gökçek, bu yapılanmanın HDP’yi parti olarak seçime sokmayı planladığını, CHP’yi desteklemeyen aşırı solcuların oyunu HDP’ye çekerek, HDP’nin barajı geçmesini ve HDP +CHP +MHP’nin 276 milletvekilini yakalarsa bu üçüne koalisyon yaptırmayı düşündüğünü kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Neden Charlie Hebdo dergisi baskınını MOSSAD yaptı dediniz? MOSSAD ve İsrail’den tehdit alıyor musunuz?" sorusu üzerine, Avrupa’da Filistin’in tanınması yönünde atılan adımların önemine dikkat çekerek, yaşanan gelişmelerin bundan sonra başladığını söyledi. Önceki açıklamalarında olduğu gibi tehditler aldığını yineleyen ve “Başıma bir şey gelirse bunu kesinlikle MOSSAD yapmıştır, bilinsin” diyen Başkan Gökçek, “Ben Allah’tan başka kimseden korkmuyorum. Kainat bir araya gelsin, Rabbim dilemedikçe kimse bana bir şey yapamaz” dedi.

“BİZ, ABD VE YAHUDİ DÜŞMANI DEĞİLİZ SİYONİZM DÜŞMANIYIZ”
Başkan Gökçek, gazetecilerin “ABD istemediği insana bir çarpı koyuyor ve o bir daha iflah olmuyor şeklinde bir kanı bulunduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çarpı atılan bir lider olduğu ve neden devrilmediği” sorusuna şöyle karşılık verdi: “Türkiye şu an güçlü. ABD pragmatist davranır, kendi zarar göreceği bir kavgaya girmez. Biz de kavga etmek istemiyoruz. Kesinlikle biz ABD düşmanı falan değiliz. Biz Yahudi düşmanı da değiliz. Biz Siyonizm düşmanıyız. Biz İsrail’in de düşmanı değiliz. Biz İsrail’in politikalarının düşmanıyız”

“ANKARALILARA KK’DAN, KK ZİYAFETİ”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı 6 bin liralık tazminatla Ankaralılara “Kaymaklı kadayıf” ziyafeti vereceği açıklamalarının ardından bir başka tazminat davasını kazanan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin kendisini arayarak, “Başkan, Kaymaklı kadayıf tek başına gitmez sucuk da lazım” dediğini kaydeden Başkan Gökçek, Ankaralılara dağıtılmak üzere Özhaseki’nin de tazminat parasıyla 200 kilo sucuk göndereceğini açıkladı.

PROJELERE DEVAM
Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaz Projesine ilişkin soru üzerine, projeyi ekranda beliren animasyon görüntüleri eşliğinde açıklayan Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister. İmrahor Vadisi’ne yapacağımız boğaz-kanal, 11 kilometre. Şimdi bunun projesi Bakanlar Kurulu’nda, bu hafta Bakanlar Kurulu’nda. İnşallah arazinin bir kısmı bizim, bir kısmı da vatandaşın olan bu proje Bakanlar Kurulu’nda tasdik edildikten sonra, bizim olan kısmını, vadiyi de içine katarak, ihale yapıp, o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Mevcut arazimizle tanzimin tamamını bitirelim ve belediyenin cebinden para çıkmasın. Hatta belediyeye para kalsın istiyoruz”
Her projeye olduğu gibi bu projeye de Ankara’daki mimar ve mühendis odalarının karşı çıkacağını söyleyen Başkan Gökçek, meslek odalarının mesleki alanlar dışında siyasi faaliyet göstermelerinin yasalara ve Anayasa’ya aykırı olduğunu ilgili maddeleri okuyarak gösterdi ve yasa dışı eylemlerin sonucunda yönetimlerin değiştirilerek, suç işleyen yöneticilere cezai işlem yapılması gerektiğini ifade etti.

“DİKMEN VADİSİ 4. VE 5. ETAP PROJELERİNE BU YIL BAŞLANACAK”
Dikmen Vadisi 4 ve 5. Etapların vadideki militan bir grup tarafından engellendiğini ifade eden Başkan Gökçek, bölgedeki gecekonduların bu militanlarca Suriyeli sığınmacılara ve kağıt toplayıcılara kiralandığını söyledi. Gökçek, çok cazip teklifler yapmalarına karşın yasa dışı işgali sürdüren militanların, bu yıl polis denetiminde çıkarılarak 4 ve 5. Etap Projelerinin gerçekleştirileceğini söyledi.
Başkentgaz’ın, “haksız kazanç peşinde koştuğunu” yenileyen Başkan Gökçek, vatandaşların savcılığa suç duyurusunda bulunması gerektiği çağrısını da yineledi. Vatandaşlardan haksız uygulama ve talepleri ayrıca EPDK’ya da şikayet etmelerini isteyen Başkan Gökçek, EPDK’ya yapılacak çok sayıda şikayetin önemli bir baskı oluşturacağına dikkat çekti.
Canlı yayında asfalt paralarına ilişkin de daha önceki açıklamalarını hatırlatan Başkan Gökçek, bu konudaki kendi düşüncesini, “Asfaltı kullanan para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi ve bunun kabul edilmesi için çalışma yaptığını belirtti.

“CHP’LİLER ANKARAGÜCÜ’NÜ İSTİSMAR EDİYOR”
Ankaragücü ile ilgili soruları, “Ankaragücü bizim için iç acısı, ızdırap kaynağı” sözleriyle cevaplandıran Başkan Gökçek, bunun sebeplerini de Ankaragücü’ndeki belli bir taraftar kitlesi ile Cemal Aydın olarak açıkladı. O dönem Cemal Aydın’ın önce kabul edip ardından mahkeme kararıyla üyeliklerini iptal ettirdiğini ve mecburen Ankaragücü yönetiminden çekilmek zorunda kaldıklarını anlatan Başkan Gökçek, yapılan 6-7 milyon liralık transferlerin yok pahasına satıldığını söyledi.
Geçen günlerde gazetelerde de yer alan Ankaragücü amigolarının Fenerbahçe amigolarından para alarak, Ankaragücü’ne karşı slogan attıkları iddialarını da hatırlatarak, bu grubun, ikinci kitleyi oluşturduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Halen yeni yönetimle de kavga çıkartan bir taraftar grubu bunlar. Bunları anlamak mümkün değil. Özellikle bu seyirci kitlesi CHP milletvekilleri tarafından aleni kullanılıyor. Oradaki kişiler ve bazı CHP’liler ne yapacaklarını açıkça söylüyor. ‘Yönetime gireceğiz ve Melih Gökçek‘ten hesap soracağız’ diyorlar. Dertleri spor yapmak değil. Böyle davranarak batırıyorlar Ankaragücü’nü” dedi.
Gökçek, “Ne yapılacağı?” sorusuna da “Formül bulur muyuz? İnşallah buluruz” cevabını verdi. Başkan Gökçek, “Ama mevcut haliyle değil, bir başka halde bir şey buluruz inşallah. Ancak o seyircileri Ankaragücü’nün kapısından bir daha geçirmemek lazım” cevabını verdi.

“EYMİR GÖLÜ ANKARALARININ OLACAK”
ODTÜ’nün Eymir Gölü’nü kendi mülkleri gibi gördüğüne dikkat çekerek, göllerin kamu malı olduğunu, dolayısıyla buranın da halka açılmasının gerektiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Eymir, Çevre Koruma Kurulu’na kaldı. ODTÜ’nün mülkü değil, bitti o iş, kesinlikle halka açılacak. Biz ODTÜ’yü her şartlarda halka açmaya kararlıyız, Ankara halkının ortak malı olacak” dedi.

150 BİN AİLEYE SOSYAL KONUT MÜJDESİ
Ankara’da gecekondulaşmanın büyük ölçüde bittiğini ve kentsel dönüşüm projelerinin başarıyla uygulandığını hatırlatan Başkan Gökçek, Ankara’da özellikle dar gelirli vatandaşlar için 63, 84 ve 105 metrekarelik daireler yapacaklarını müjdeledi. Bu dairelerin belediye arazileri üzerinde özel sektöre ihale edilerek yapılmasını planladıklarını kaydeden Başkan Gökçek, bu daireleri, özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara çok ucuza vermeyi planladıklarını ifade etti.

EN SON ANKARA ANKET SONUÇLARI
Gazeteciler, Başkan Gökçek’in elinde son bir anket bulunup bulunmadığını sordu. Bunun üzerine Başkan Gökçek, “Pazar günü seçim yapılsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy verirdiniz ve 7 Haziran seçimlerinde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisi?” şeklindeki soruların yer aldığı son anket sonuçlarını paylaştı Başkan Melih Gökçek, anket sonuçlarını şöyle açıkladı:
“Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda kime oy verirdiniz sorusuna MHP 14.1, CHP 30, AK Parti 50.4, diğer 5.5
7 Haziran Genel seçimleri için ise MHP 15.6, CHP 30.2, AK Parti 49, HDP 1.4, diğer 3.8 çıktı…”

BAŞBAKANIN PERFORMANSINI ÇOK İYİ BULUYORUM
Başkan Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun performansını nasıl bulduğunu soran gazetecilere şöyle karşılık verdi:
“Herkes Davutoğlu geldikten sonra, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile benzer performansı ortaya koyabilecek mi, diye soruyordu. Bakıyoruz bir tarafta Cumhurbaşkanı, bir tarafta Başbakan yurt dışında. Bir tarafta Başbakanımız kongrelerde, Cumhurbaşkanımız Sivil Toplum Örgütlerinin kongrelerinde. Yani Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızın bıraktığı yeri doldurmak için büyük gayret sarf ediyor. Ben son derece başarılı buluyorum ve Allah muvaffak etsin diyorum. Biz belediye başkanlarının da en önemli görevi elimizden geldiği kadar destek vermek.”
(İHA)