Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “Millet oynanmak istenen oyunu bozdu. Millet kaderine ve geleceğine sahip çıktı” dedi.
İşler, seçim sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada 1 Kasım seçim sonuçlarıyla milletin tarihi bir ders verdiğini belirterek, “Kazanan milletimizdir, kazanan demokrasimizdir, kazanan Cumhuriyetimizdir. Milletimiz istikrar dedi. Milletimiz sandıkta tarihi ders verdi. Dünya’ya büyük bir mesaj verdi.1 Kasım’da aziz ve kadirşinas milletimiz tarih yazdı. Sandıkta demokrasi zaferine imza atan milletimizi kutluyorum. Zafer milletimizindir” dedi.

"OYUN BOZULDU"
AK Parti olarak milletin iradesine her zaman saygılı olduklarını belirten İşler, “7 Haziran’da çıkan iradeye de saygılı olduk. Ama milletimiz oynanan oyunu gördü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 13 yıldır yakalanan istikrarlı Türkiye yerine istikrarsız Türkiye’nin hedeflendiğini milletimiz gördü. Milletimiz oynanan ve oynanmak istenen oyunu fark etti,feraseti ve sağduyusu ile oyunu bozdu” dedi.

"KUDÜS, SARAYBOSNA SEVİNDİ"
İşler, Türkiye’de yapılan seçimlerin mazlum ve mağdur coğrafyalar tarafından merakla izlendiğine dikkate çekerek, “Türkiye mazlum ve mağdur insanların umududur. Sandıktan çıkan sonuç sadece Ankara ve İstanbul’un değil, Şam, Kudüs, Gazze, Bakü, Saraybosna, Üsküp, Mogadişu, ve Bişkek’in yüzünü güldürdü. Sonuçlar Filistin’in, Bosna’nın, Somali’nin, Arakan’ın mazlum ve mağdur insanlarını sevindirdi”ifadesini kullandı.

"YENİ ANAYASA ZORUNLU"
İşler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni Anayasa çağrısının muhalefet partileri tarafından dikkate alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“Başbakanımızın ifade etiği gibi sağlıklı bir seçim sistemi için, verimli ve şeffaf bir hükümet yapılanması için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmadığı bir Türkiye için, Meclis’e giren bütün partilerin işbirliği ile yerli ve milli bir anayasa yapılması çağrısına olumlu cevap verilmesini bekliyoruz.”
(İHA)