CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “4 yıl yetki verin, bunlara bu ülke nasıl yönetilirmiş öğreteyim” dedi.
Bergama Cumhuriyet meydanında 1 Kasım seçimleri öncesinde vatandaşa seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Kılıçdaroğlu diye slogan atan kalabalığa, “1 Kasım’da göreceğiz. Slogan atmak kolay, ama önemli olan bunu hayata geçirmek. Önce hiçbir mazeret üretmeden 1 Kasım’da sandığa gidip oyumuzu kullanacağız” diyerek söz istedi.
AK Parti iktidarına yüklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir Telekom yaptın mı, bir Karakaya, bir Atatürk barajı yaptın mı yapamadın. Siyaset halkın sorunlarını çözmektir. Bunun için siyaset yaparız. Ben rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Ecevit derdi ki ne ezen ne ezilen insanca hakça derdi."
Ülkede 22 milyon fakir olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "7 milyon hanede oturuyorlar aylık gelirleri 300 TL altında. Ayda en fazla 300 lira ile geçiniyorlar yüz binlerce çocuk var. Doğru dürüst beslenemiyorlar. Sevgili anneler bir evladın akşam yatağa aç girmesinin dramını en iyi siz bilirsiniz. Bu tablo Türkiye’de yıllardır var. Bunu değiştirmek zorundayız, o çocuklar bizim evlatlarımız. Anneler size sözüm var aile sigortasını getireceğim ve hiç bir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak" diye konuştu. Fakirliği bu güzel topraklarda tarihe gömeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsanca hakça bir düzen kuracağız. Aile sigortası getirerek, fakirliği bitirerek, emeklilerimiz var Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş sözümüz var. İtiraz ediyorlar nereden bulacaksın parayı diye. Hiç meraklanmayın ben eski maliyeciyim. Ama onlar sadece kendilerini düşündükleri için emekliler ne olacak diye düşünmüyor. Bayramı evinizde çoluk çocuk beraber huzur içinde geçirilmesini istiyorum. Bu toplumun emekliye minnet borcu vardır. Onların alın teri ile geldi. Emekliye iki maaş ikramiye verince emekli parayı bakkaldan alışveriş yapacak, kahveye gidecek, lokantaya gidecek. Kim kazanacak esnaf kazanacak. Asgari ücreti net 1500 TL yapacağız. Asgari ücretin netini benden öğrendiler. 949 TL olduğunu benden öğrendiler. Ona da itiraz ettiler. İşverenlere şikayet ettiler. Biraz utanarak bizde 1300 TL’ye getireceğiz diyorlar. 13 yıldır armut mu topluyordunuz. Niye aklınıza gelmedi şimdiye kadar."
İşçi haklarına değinen Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçiliği kaldıracağız, o işçilerin tamamına kadro vereceğiz. Parayı zaten devlet veriyor. Aradan taşeronu kaldıracağız. Parayı doğrudan işçinin kendisine vereceğiz. Sevgili anneler CHP iktidarında eğitimde çocuklarınızı okula tam gün göndereceksiniz. Beslenme çantası olmayacak. Yemekleri öğretmenleri ile beraber yiyecekler. Anne hep dertlenir çocuğun beslenme çantasına ne koyayım diye. Bu çocuğun fakirliği kader değil ki. Şimdi diyecekler Kılıçdaroğlu sen parayı nereden bulacaksın. Hiç kimse meraklanmasın ben bulacağım. Çiftçiye mazotu 1.80 kuruştan vereceğim. Sen yata gemiye mazotu kaça veriyorsun. Bu fiyata sen yat sahibini düşünüyorsun bende traktör sahibini düşünüyorum. Senin tercihin ondan yana benim tercihim çiftçiden yana” ifadelerini kullandı.

“BEN YETKİYİ MİLLETTEN İSTİYORUM”
Yetkiyi saraydan değil milletten istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu’na görev verildi. Geldi bize 4 yıllık koalisyonsa ona onay verdik. 3 aylık seçim hükümeti hangi derde çözüm üretir. Eğer bir kişi iradesini saraya ipotek etmişse bu ülkeyi yönetemez. Kararlı ve güçlü iradesi olması lazım. kurma görevinin bana verilmesi lazım. O görev bana verilmedi. Ben yetkiyi saraydan değil yetkiyi milletten istiyorum. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Bu ülkeye huzur ve refahı getireceğim. Kavga ve gerginliğin olmadığı bir Türkiye inşa edeceğim” dedi.

"PKK İLE PAZARLIK YAPTILAR"
Televizyon kanalları ve gazetelerin işgal edilip yasaklar getirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Böyle bir tablo doğru değil. Vatandaşın doğru haber almasını engelliyorlar. TRT 2.5 saat başbakana yayın yaptı. Bize 2.5 dakika bile değil. Oysa TRT bizim vergilerimizle yayın yapıyor. O parayla bize ihanet ediyorlar. Vatandaşın doğru haber almasını engelliyor. Bizim tek derdimiz bu ülkede huzur içinde yaşayalım. Oturdular masaya PKK ile pazarlık yaptılar. 2012’de dedim ki yanlış yoldasınız ve yol haritası verdim onlara. Siz bilmezsiniz dediler biz yapacağız dediler. Şimdi kalkmış diyorlar ki PKK bizi kandırdı, siz çocuk musunuz. Daha önce de paralel bizi kandırdı, Esad bizi kandırdı’ dediler. Sizi herkes kandırıyorsa siz bu ülkeyi yönetemezsiniz. Dört yıl yetki verin bunlara bu ülke nasıl yönetilirmiş öğreteyim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim” diye konuştu.
(İHA)