TBMM’de kadına yönelik şiddetin araştırılmasına ilişkin 32 araştırma önergesinin birlikte yapılan görüşmesinde Genel Kurulun ön sıralarında kadın milletvekilleri bulunuyor.
Kadına yönelik şiddetin araştırılması için Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin kadın milletvekilleri tarafından verilen toplam 32 önergenin görüşmeleri Genel Kurul’da yapılıyor. Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın yönetiminde yapılan görüşmelere kadın milletvekilleri büyük önem verirken, özellikle AK Parti grubundaki kadın milletvekilleri ön sıralarda oturarak, görüşmeleri yakından takip etti.

“SİZE ELİMİ UZATIYORUM, ELİMİ BOŞ ÇEVİRMEYİN”
Kadına yönelik araştırma önergelerinin görüşmelerinde hükümet adına söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, siyasi parti gözetmeksizin bütün milletvekillerine seslenerek, “Size bir teklifim var, dünya görüşlerimiz farklı olabilir, önemli olan hangi noktaya doğru baktığımız, farklı pencerelerden nereye baktığımız önemli. Kadınlar konusunda sizlere birlikte çalışmayı teklif ediyorum. Artık birbirimizi hırpalamaktan vazgeçelim. Birlikte çalışalım, güçlerimizi birleştirelim, bir sinerji oluşturalım, bu lanetlenmesi gereken bu sorunu ülkemizden başlayarak ortadan kaldırmaya çalışalım. Eleştirilerinizi yaparken çözüme yönelik birkaç cümle söylemenizi istiyorum. Çözüm için size Türkiye Cumhuriyetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak size elimi uzatıyorum, elimi boş çevirmeyin” dedi.

“ÇOK NEZAKETSİZ BİR BİÇİMDE BİR ARKADAŞIM SÖZÜMÜ KESTİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı KADEM tarafından düzenlenen Kadın ve Adalet Zirvesi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kürsüde konuşurken kendisine soru sormak isteyen kadının polisler tarafından dışarıya çıkartılması olayına değinerek, “Dün bir olay yaşadık, ben bir konuşma yaparken çok nezaketsiz bir biçimde bir arkadaşım sözümü kesti. Bu bir nezaketsizlik. Bana yapılan davranış son derece nezaketsizdi, bu nezaketsizliği yapan arkadaşa müdahale edenleri uyardım, ‘lütfen nezaketle davranın’ diye, sonradan öğrendim ki bu sözüm dikkate alınmamış, o arkadaşa da nezaketsizce davranılmış. Her ikisi de yanlış. Ben artık bütün bu yanlışları düzeltelim istiyorum. Birbirimize nezaketle iyi niyetli davranalım ve sorunu çözmeye odaklanalım. Şimdi o arkadaşımıza buradan sesleniyorum, Bakanlığımız kapısı bütün STK’lara, bütün çözümcü önerilere açık. En kısa süre içinde davet edeceğim ve kendileri ile görüşeceğim” diye konuştu.
(İHA)