Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır’daki elektrik gerilimi ve elektriğe zam yapıldığı iddiasına ilişkin açıklamalar yaptı.
Gündemdeki önemli konularla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, elektriğe ne açık ne de gizli bir zam yapılmadığını belirterek, "Abone gruplarına göre, tarifeler tüm yurtta aynı. Fatura dönemiyle alakalı bir durum söz konusu. Aylık faturaları kesmeleri lazım, aksamalar olduğunu gördük ve ikazları yaptık. Ancak kullanılan elektriğe ekleme söz konusu değil. Ödeme planlarında, özellikle Antalya’da, kredi kartı uygulaması bile koydular. Taksit de yapılıyor; bir peşin 3 taksitle ödeme imkanı sağlanıyor" dedi.

DİYARBAKIR’DAKİ ELEKTRİK GERGİNLİĞİ
Bakan Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Dicle Elektrik Dağıtım AŞ arasındaki elektrik krizine de değinerek, "Diyarbakır’da sadece artıma tesisinin 49 milyon TL’ye yakın borcu var. Şirket bunun ödenmesini istiyor; ’taksit yapalım, vade uygulayalım’ diyor. ’Biz hiçbir şekilde ödeme planı veremiyoruz’ deniyor. Ödeme planı veren belediyeler de var. Örneğin Batman ve Şırnak belediyeleri ödeme planı sunmuşlar ve elektrikleri açık. Batman ile Diyarbakır belediyeleri arasında siyasi bir farklılık da yok. Batman ’ödeyeceğiz’ diyor ama Diyarbakır bunu demiyor. Bir kısım yerlerde elektriğin cebren açıldığını gördük, kanuni işlemi yapmak zorundayız. İyi niyetli vatandaşlara her türlü kolaylığın gösterileceğini söylemek istiyorum. Ödeme planlarını sunsunlar... Hiçbir özel sektör ve kamu çalışanı elektrik ya da su kesmek için görev yapmamaktadır. Ama kanun ve mevzuat çerçevesine gereğini yapmak durumundalar. …Orada kamu görevi yapan kişiler görevlerini yapmayacaklar mı? Ödeyenlerin hakkı ne olacak? Ödeyenle ödemeyenin aynı haklara sahip olamayacağını biliyoruz. Tüm bu konuları Bakanlar Kurulu’na taşıyacağım" diye konuştu.
(İHA)