Doğu illerinde HDP’ye yakın isimlerin paylaştığı fotoğraflar ve verdikleri seçim sonuçları ortalığı karıştırdı.
Türkiye 1 Kasım seçimleri için sandık başına giderken doğu illerinden ilginç haberler geliyor. Özellikle kırsal alanda PKK tehdidiyle bölgeye gidemeyenlerin yerine oy kullandıkları iddia edilen HDP’li seçmenler, 7 Haziran’da da paylaştıkları bir fotoğrafla durumu daha da netleştirmişti. Fotoğrafta bir şahsın toplu halde HDP’ye oy verip sandıklara attığı görülüyordu. Bir benzeri de bu seçimde yaşanan olayın internette paylaşılan fotoğrafı ortalığı karıştırdı. HDP’li bir seçmenin paylaştığı fotoğrafta HDP’ye mühür basılan iki pusula görünüyor. Fotoğrafı hesabında paylaşan şahıs, olayın büyük yankı uyandırmasının ardından hesabını kapattı.

PKK’YA YAKIN GAZETECİ SONUÇLARI AÇIKLADI
Tüm bunların yanı sıra PKK’ya yakınlığıyla bilinen Med Nuçe TV’nin muhabiri Erdal Er’in paylaştığı tweet ise yaşananları bir kez daha kanıtlar nitelikte. Sandıklar kapanmadan saatler önce bir köyün seçim sonuçlarını veren Er, gelen tepkiler üzerine özür dileyerek tweet’ini sildi. Arkadaşlarının ‘yasak’ uyarılarını dikkate alan Er, yazdıklarını silse de bölgede neler olup bittiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Er’in verdiği sandık sonucunda ise HDP’nin 325, diğer partilerin ise 0 oy aldığı bildiriliyor.

DİYARBAKIR’DA İLGİNÇ OLAY
Öte yandan Diyarbakır’da 70 yaşındaki A.B., eşi ve iki oğlu ile birlikte oy kullanmak için gittiği okulda önce tanımadığı üç kişi tarafından durdurulduğunu ardından da söz konusu üç kişinin kendisi ve ailesi adına zorla oy kullanıldığını öne sürdü. Yaşlı adam şikâyet için ilgili mercilere başvuracağını söyledi. Kendisi adına HDP’ye oy verildiğini öne süren şahıs, sandık görevlisi ve polis olmadığı için olayı kimseye anlatamadığını kaydetti.

GEÇTİĞİMİZ SEÇİMDE DE BENZER OLAYLAR YAŞANMIŞTI
7 Haziran seçimlerinde de benzer olayların yaşandığı bölgede ilginç istatistikler kamuoyunun dikkatini çekmişti. Bölge halkının bir kısmı batı illerinde çalışırken ve mevsimlik işçilik yaparken sandıklara yansıyan oranlar şaşırtmıştı. Yüzde yüzlük katılımın sağlandığı köylerde geçersiz oyun çıkmaması ve oyların tamamının HDP’ye gitmesi büyük yankı uyandırmıştı.
(İHA)