Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ve Irak’taki gelişmelerin Türkiye’yi doğrudan ilgilendirdiğini ifade etti. Çavuşoğlu yeni cumhurbaşkanlığı sarayıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı Kongresi’ne katılmak üzere saat Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesine geldi. İlk olarak Kapaklı Kaymakamlığını ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra partisinin ilçe kongresine katılmak üzere kaymakamlık binasından ayrıldı.
AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın 1. Olağan Kongresi’nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim felsefemiz durmak yok yola devamdır. Dinamik bir bölgede yaşıyoruz. Bölgemizde yaşanan sorunlar, bizim dünyanın başka yerlerinde yaşanan gelişmelere duyarsız kalacağımızı gerektirmez. Önümüzdeki yıl G-20’nin dönem başkanlığını alacağız. 2015’te Antalya’da G-20 zirvesi yapacağız. Dünyanın neresinde Türkiye için bir fırsat varsa oraya gidiyoruz" dedi.

"BİZLER BİR AİLEYİZ"
Türk sanayicisine yeni pazarlar açabilmek için dünyayı dolaştıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "İnşallah her ülkeye büyükelçilik açacağız. Sanayicilerimiz, bütün Afrika ülkelerine ihracat yapabilecek. Biz bölgelere bize verdikleri oy oranına göre bakmıyoruz. Biz tüm bölgelerimize aynı gözle bakıyor, hepsinin kalkınması için çaba sarf ediyoruz. Bizler bir aileyiz. Rabbim birlik beraberliğimizi bozdurmasın. Türkiye nasıl değişiyorsa, teşkilatlarımızda da yenilenmeler oluyor. Bu davaya gönül veren insanların mevki makam için burada olmadıkları, ülkelerine hizmet sevdasında olduklarını gördüğüm için çok mutluyum" diye konuştu.

"4 SENE ÖNCE ESAD GİTSEYDİ BU İNSANLAR ÖLÜR MÜYDÜ?"
Konuşmasının devamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da göndermede bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu, CHP’yi MİT’in karıştırdığını söylüyor. ’Sizi karıştırmak işçin dışarıdan bir şeye ihtiyaç var mı?’ diye sordu. Dünyadaki gelişmelerin oldukça dinamik olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Suriye ve Irak’taki gelişmeler bizi doğrudan ilgilendiriyor. 4 sene önce Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmelerin nelere yol açabileceğini, dengeleri bozabileceğini anlatmıştı. Bizim 4 yıldır anlatmaya çalıştıklarımızı müttefiklerimiz daha yeni anlamaya başladı. Bizim bölge ile ilgili bir çıkarımız yok. Türkiye’de 1,6 milyon Suriye ve Iraklı kardeşimizi barındırıyoruz. Onlara kapılarımızla birlikte gönüllerimizi açtık. 12 sene önceki Türkiye bu insanları barındırabilir miydi?" dedi. Bakan Çavuşoğlu, "4 sene önce bizim politikamıza yanlış diyenler bugün bizden özür diliyor. 4 sene önce Esad gitseydi bu insanlar ölür müydü?" ifadelerini kullandı.

"ALDIĞIMIZ UÇAĞA TAKTILAR"
79 yılda yapılanların kat kat fazlasının 12 yılda yapıldığını belirterek konuşmasını sürdüren Bakan Çavuşoğlu, "Şimdi de saraya taktılar. AK Saray diyorlar. Türkiye bunu hak etmiyor mu? Neymiş efendim Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayıymış. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyamamışsınız. O lüks düşkünü değil? Aldığımız uçağa taktılar. Uçak alırız. Gerekirse bir uçak daha alırız. Paramız da var imkanımız da var. Siz büyük Türkiye’ye bunu mu reva görüyorsunuz? Türkiye’ye en iyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakışır" diye konuştu.
(İHA)