AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "DHKP-C’yi terör örgütü olarak görmeyen CHP’ye bu ülkenin yönetimini verir misiniz? PKK’nın kuklası olan HDP’ye bu ülkenin geleceğini teslim eder misiniz?" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Gazipaşa Öğretmenevi’nde saat 10.00’da gerçekleşen kahvaltılı toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Adayı İbrahim Aydın, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, İlçe Başkanı Yakup Pişkin, partililer ve çok sayıda muhtar katıldı.
Kahvaltının ardından AK Parti’nin Antalya’ya yönelik projelerinin anlatıldığı kısa bir film izleten Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra muhtarlara seslendi. Gazipaşa’yı çok sevdiğini, Gazipaşa halkının çok çalışkan ve hizmetin en iyisine layık olduğunu belirten Çavuşoğlu, eğitimde bir marka kent olan Gazipaşa’ya fen lisesi yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Alanya’ya biri vakıf, diğeri devlet olmak üzere 2 üniversite kurduklarını belirten Çavuşoğlu, Gazipaşa’ya da fakülte açacakları müjdesini verdi. Çavuşoğlu ayrıca Atatürk’ün 1933 yılında planlamasını yaptığı Antalya-Alanya arasında yapılacak kara tren projesini bugüne kadar hiçbir hükümetin hayata geçiremediğini, kendilerinin bu projeyi hızlı tren projesi olarak Gazipaşa Havalimanı’na kadar uzatacaklarını dile getirdi.

"POPÜLİZM YOK, HİZMET VAR"
Ülke gündemine ilişkin de açıklamalar yapan Çavuşoğlu, terör belasıyla sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele ettiklerini ve hepsinin kökünü kazıyacaklarını dile getiren Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
DHKP-C, PKK ve DEAŞ’la mücadele etmeye devam edeceğiz. Karavana yok, tam isabetle 3 terör örgütüyle mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Ülkemizin istikrarı önemli. Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye güçlü bir şekilde ayakta duruyor. Bunun sebepleri var. 7 Haziran’dan sonra AK Parti ülkede bir saniye boşluk bırakmadı. Samimi bir şekilde çaba sarfetti. Millet kimin sorumlu kimin sorumsuz olduğunu gördü. Tüm Avrupa’da olumsuzluklar varken bugün Türkiye ekonomisi emin adımlarla yoluna devam ediyorsa bunun da sebepleri var. 14 yıldır uyguladığımız başarılı ekonomi politikaları. Popülizm yok, hizmet var. Tasarruflarımız hizmete gidiyor. Türkiye üretiyor, ihraç ediyor ve kazanıyor. Faiz disiplinini hiç bozmadık. Merkez Bankası rezervlerimizin güçlü olması bizi ayakta tutuyor. 27 milyar dolardan 130 milyar dolara yükseldi rezervlerimiz. Bu gezi olayları öncesi 150 milyar dolara çıkmıştı. Yine bu olaylarda faiz yüzde 5’e düşmüştü. IMF’e olan borcumuzu sıfırlamıştık. Bu ortamda gezi olayları başladı ve o dönemde bu eylemleri yapanların taleplerini hatırlıyorsunuz. Bu Gezi olaylarına ön ayak olanlar Türkiye’nin ne kadar mega projesi varsa bunları durdurmamızı istedi. Vatanını seven hiçbir kimsenin böyle bir talebi olamaz. Emin adımlarla yolumuza devam ettik. Bizi durduramadılar. Türkiye ekonomisinin beklenilenin üzerinde büyümesinin bir sebebi de borçlarının çok düşük olması. Gelirimize göre borcumuz çok düşük. Türkiye’nin eskiden yüz lira geliri varsa 90 lira borcu vardı. Şimdi 100 lira gelirimiz varsa 34 lira borcumuz var. Kim aksini söylerse yalan söylemiş olur. Tüm uluslararası kuruluşlarda bunu belgesi var. Rakamlar ortada. Bu işlerde kim karlı çıktı. Faiz lobisi. Faizler yüzde 15’lere kadar çıktı ve faiz lobisinin hiç itirazı yok. Onlar yeter ki faizden para kazansın gerekirse Türkiye batsın. Onların bir hesabı varsa Rabbimin de bir hesabı var, 1 Kasım’da milletimin de göreceği bir hesabı var. Gezi olaylarında, 17-25 aralık darbe girişimlerinde, parti kapatma davalarında, Recep Tayyip Erdoğan’ı seçime sokmama olaylarında amaçlarına ulaşamadılar. E-muhtıralarda da başarılı olamadılar. Gezi olaylarının başrolünde olanlar şimdi PKK ile işbirliği yapmışlar. PKK’yı sivil toplum örgütü gibi göstermeye çalışıyorlar. CHP’nin içinde 1 Ekim’de Cumhurbaşkanımız kürsüden PKK, DEAŞ ve DHKP-C diyince CHP sıralarında tepkiler yükselmeye başladı. Onlara destek verenler var. Bunlardan bu memlekete hayır gelir mi?."

"TEK BİLDİKLERİ İFTİRA ATMAK"
Muhalefet partilerinin Antalya ile ilgili bir tane projelerinin bile olmadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Ben size samimi bir şekilde sormak istiyorum. Biz her geldiğimizde yaptıklarımızı, yapacaklarımızı sizlere anlatıyoruz. Verdiğimiz sözleri tuttuk. 14 yıldır Gazipaşa’ya gelip de şu suyu getireceğiz, barajdan daha iyisini yapacağız, iki direk dikeceğiz diyen bir parti gördünüz mü? Antalya ile ilgili bir tane projelerini gördünüz mü, işittiniz mi? Ben görmedim duymadım. Belki siz görmüşsünüzdür diye soruyorum ama sizde görmemiş, duymamışsınız. Tek bildikleri iftira atmak, yanlış bilgilendirmek. Bunların Antalya, Gazipaşa diye bir derdi yok. Gazipaşa’nın köylerini bilmezler. Antalya’ya çaktıkları bir tane çivi yok. Antalya’yı 5 sene yönettiler ama bir tane çivi çakmadılar. Şimdi toparlamaya çalışıyoruz. Antalya’nın her yeri şantiye şimdi. Çünkü hizmet geliyor. Bunların genel başkanları da böyle. Bunların Türkiye’ye 1 kilometre raylı sistem yapacağız dediklerini duydunuz mu? Havalimanı yapacağını duydunuz mı? Onların böyle bir derdi yok. Hep yalan, hep iftira. Ne yapacaksın söyle? Hakkının yemeyelim Kılıçdaroğlu’nun bir lojistik destek projesi vardı. Herkes güldü onu da kaldırdı şimdi. Neymiş bir yerden mal gelecekmiş, oradan başka bir kamyon alacakmış bir yere götürecekmiş, oradan başkası alacakmış filan. Ne olduğunu anlamadık. Bahçeli’nin de bir hesabı var ya. Anaokulu çocuğu gibi çarpıp bölüyor, meclisteki sandalye sayısına getiriyor meseleyi. Kafayı karıştırıyor. Seçimden sonra da çıktı o parti kurarsa şöyle olur, bu kurarsa böyle olur. Her şeye hayır. Terör olaylarıyla ilgili görüşelim dedik. ’Siz alışıksınız her şeye hayır dememize buna da hayır’ dedi. Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Siz niye geldiniz o zaman meclise? Türkiye’nin gelmiş geçmiş en sosyal demokrat partisi AK Parti’dir. Türkiye’nin tek gerçek milliyetçi partisi de AK Parti’dir. Öyle yalanla hakaretle milliyetçilik olmaz" diye konuştu.

"SEN ÜLKENİ KALKINDIRABİLİYOR MUSUN?"
"Sen ülkeni kalkındırabiliyor musun, bayrağının itibarını arttırabiliyor musun, o bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırabiliyor musun?" diyen Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefete "Paran itibarlı mı, pasaportun itibarlı mı? İnsanlara yardım götürebiliyor musun? Bunu Türk yaptı dedirtebiliyor musun? Ecdadının bıraktığı eserleri yenileyebiyor musun, Balkanlardaki Türkleri görüp onlara okul, hastane yapabildiniz mi? Yüz yıldır hayallerini gerçekleştirebildiniz mi? İşçi olarak Avrupa’ya giden vatandaşlarımızın başını dik tutabildiniz mi? Türk’ün adının konulduğu yere Göktürk Abideleri’ne gidebildiniz mi, oraya yol yaptınız mı? Tonyukuk Abideleri’ne gittiniz mi, oraya yol yapmayı hiç hayal edebildiniz mi? Bunları hiç hayal ettiniz mi?" diye sordu. Çavuşoğlu, sonuç olarak ne Türkiye’nin yönetiminin ne de Antalya’nın, Gazipaşa’nın yönetiminin bu partilere teslim edilemeyeceğini kaydetti.
Konuşmasında CHP ile yapılan koaiesyon görüşmelerine de değinen Mevlüt Çavuşoğlu "Hani koalisyon görüşmeleri yaptık ya. CHP’nin şartlarında biri İslam ülkelerine sırtımızı dönmemizdi. Siz yüz binlerce kişinin katili Esad gibi bir zalime destek veren bir partiye bu ülkenin dış politikasını teslim edebilir misiniz? DHKP-C’yi terör örgütü olarak görmeyen, destekleyen CHP’ye bu ülkenin yönetimini verir misiniz? PKK’nın kuklası olan HDP’ye bu ülkenin geleceğini teslim eder misiniz? Her yerde cevap hayır. Diyorlar ki oy vermeyiz ama doğru bulmuyoruz. Takım tutar gibi parti tutmayı bir kenara bırakın, ideolojiyi bir kenara bırakın ve ülkenin geleceğine oy verin" şeklinde konuştu.
Öte yandan, öğretmenevine girerken yol kenarında bulunan murt (Mersin) ağacından meyve koparan Çavuşoğlu, topladığı meyvelerin bir kısmını yedi, bir kısmını muhtarlara dağıttı. Çavuşoğlu, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Yakup Pişkin’e ağacın sahibiyle helalleşmeyi unutmamasını tembih etti.
Çavuşoğlu buradaki toplantının ardından Cuma Pazarı’na giderek esnafları ziyaret etti.
(İHA)