Diyarbakır’da halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin çözüm konusundaki kararlılığının altını bir kez daha çizdi. Daha önce pirinçteki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüleceği haberini veren Davutoğlu, bugün bir müjde daha vererek, "Kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulye prim desteğini yüzde yüze ulaştırdık. Meyve üreticilerine fidan desteği yüzde 50 artacak. Süt ve süt ürünlerine verilen desteği yüzde 100 artıyoruz" dedi.
AK Parti Diyarbakır 5. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Seyrantepe Spor Kompleksi’nde toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, selamlama sırasında halka Kürtçe seslendi. Başbakan Davutoğlu, ’Diyarbakır’a selam olsun’ şeklinde başladığı konuşmasında salonda açılan ve ‘Kardeşliğin sesi Başbakan Davutoğlu’na selam olsun’ yazılı olan pankartı okuyarak, Kürtçe selama karşılık verdi. Başbakan Davutoğlu, salondakilere Kürtçe seslenerek, ‘Selam olsun Diyarbakır’ diyerek yoğun bir alkış topladı.
Ardından kürsüye çıkan Davutoğlu, "Diyarbakır çatışmak isteyenlere karşı inadına barış, inadına yeni Türkiye, inadına yeni dünya diyecek. Çözüm sürecini bir milli proje olarak başlattık, aynı şekilde de sonuca ulaştıracağız. Hep engeller çıkarıldı. Geçmişte ne zaman çözüm için bir şeyler olsa Eşref Bitlis, Gaffar Okkan suikastlerinde olduğu gibi birileri devreye girdi. Gaffar Okan’ın eşini aradım. Selamlarımızı iletin dedi. Bizim kardeşliğimiz budur. Erbakan hoca çözüm süreci için harekete geçtiğinde 28 Şubat devreye girdi. AK Parti kadroları çözüm sürecinden bir an olsun ayrılmadı. Çözüm süreci bizim için varoluş meselesidir. Çözüm sürecine her zaman sahip çıkacağız. Çözüm süreci mutlaka başarıya ulaşacak. 6-7 Ekim olayları Kobani için çıkmadı. Kobani’yi bahane ederek şehirlerimizi yangın yerine çevirmek istediler. Bir şekilde çözüm sürecini provoke etmek istediler. Çözüm süreciyle ilgili olarak bütün taraflarla görüşüyoruz. Çözüm süreci milletin malıdır, geleceğidir. Çözüm süreci sükunet kazandığında Cizre pravokasyonu oldu.Çözüm sürecini bir kardeşlik süreci kıldık, kılmaya devam edeceğiz. Kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulye prim desteğini yüzde yüze ulaştırdık. Meyve üreticilerine fidan desteği yüzde 50 artacak. Süt ve süt ürünlerine verilen desteği yüzde 100 artıyoruz.
" dedi.
(İHA)