Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP’nin insanlara hakaret ettiğini söyleyerek, ‘koyun’ eleştirisinde bulundu. Yıldız, “Bunlar hem hakaret ederler, hem de insanı küçümserler” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Teşkilatında partililer ile buluştu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve milletvekili adaylarının da bir arada olduğu ziyarette CHP’ye eleştiride bulunan Bakan Yıldız, CHP’lilerin insanlara hakaret ettiğini söyledi.
Bakan Yıldız, “Bu vesayet rejimleri dediğimiz rejimler var. Kimi üniformalı, kimi sivil elbiseli, kimi çok uzaktan kimi çok yakından, kimi hiç tanımadık. Bir kısmı da çok tanıdık. Ama her birisi verdiğiniz oyları itibarsızlaşmak ve hükümsüzleştirmek üzerine kurulmuş. Farklı gayelere hizmet ediyorlar ama aynı sonucu doğuruyorlardı. Bakın bunu mahcup olarak anlatıyorum. Yaklaşık 3 ay önce, CHP’li bir milletvekili geldi. Meclisin bahçesine arabasının bagajında bir tane koç getirdi. Kameraları topladı dedi ki tırnak içinde söylüyorum ‘Koyun gibi davrandığınız için AK Parti’yi iktidar yaptınız. Bundan sonra koç gibi yapın da CHP’ye oy verin’ dedi. Bunlar hem hakaret ederler, hem insanı küçümserler. Hem vatandaşı adam yerine koymazlar. Hem de gidip oy isterler. Bakın yaşanan hadise, yerini yurdunu zamanını söylüyorum. Biz, vatandaşın oylarıyla beraber bu demokrasinin yerleşmesini istiyoruz. Her biriniz gizli kahramanlarsınız. O yüzden biz her türlü vesayete karşı mutlaka ama mutlaka teyakkuzda olmamız lazım. Geleceğimiz için çocuklarımız için; bizim rahatımız yerinde olabilir ama yetmez. Nasıl babalarımız dedelerimiz bu ülke için şehit oldular. Bizler de çalışacağız, iyi bir niyetle çalışacağız sonuçta hem Zonguldak’a hem bölgemize hem de ülkemize hizmet edeceğiz. Biz buna inanarak çıktık. Allah’a inanan ve vatandaşından gücünü alan bir şekilde yola çıktık. Şükürler olsun biz bir yaptık bereketini 10, 100, 1000 bulduk. Ama aramızdaki birlik beraberlik her zaman makam ve mevkiilerin üzerinde oldu. Biz birimizin adı geçtiğinde diğerimiz vazgeçtik. Bunu laf olsun diye söyleyemeyiz. Türkiye büyüdü, gelişti ve daha da ilerilere gidiyor” diye konuştu.

“PAZAR YERİNE DÖNDÜ”
Seçim meydanlarının Pazar yerine döndüğünü söyleyen Bakan Taner Yıldız, şöyle devam etti:
“Bizim yapacak anlatacak çok şeyimiz var. Biz artık vadetmiyoruz. Pazar yerine dönen ‘Kim ne veriyorsa beş fazlasını veriyorum’ diyenlerden değiliz. Biz doğru şeyler yapacağız. Doğru yaptığımız kadar güçleneceğiz. Güçlendiğimiz kadar doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşacağız. Çok fazla icraatımız var. Çok fazla yaptıklarımız var. Siz zaten bunları anlatıyorsunuz. Yaklaşan seçilerde ben Zonguldak’ın; Türkiye siyaset tarihine, AK Parti’ye olan katkılarını bir kez daha göreceğimize inanıyorum.”
Bakan Taner Yıldız, AK Parti ziyaretinin ardından Dedeman Otel’e geçti. Bakan Yıldız burada özel maden ocağı işletmecileri ile basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirdi.
(İHA)