Bilboardlara Kürtçe afiş astırdığı gerekçesiyle MHP’den ihraç edilen ve ardından Demokrat Parti’ye Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "MHP’nin başındaki görevlendirilmiş zat, son görevini de yaptın. Ar damarın çatlamadıysa, pılını pırtını toplayıp, avenelerinle beraber çek git" diye yazdı.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, seçim değerlendirmesinde de AK Parti’nin seçim zaferini kutladı. Saatcı, “Bu sonuçlara göre siyaset sosyologlarının araştırma yapması gereken bir konudur. 5 ay içerisinde yüzde 10’luk bir artış, 4 milyon oy ve 58 milletvekili artışı, heleki daha önceki seçimde yüzde 40.2 oy almış bir parti. Şimdi aynı başarıyı yakaladı. Bu müthiş bir başarı. Üzerinde sadece benim değil siyasi sosyologların çalışma yapacağı bir başarıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin başarısının sebeblerinden bir tanesi sayın Cumhurbaşkanı’nın seçim çalışmasına katılmaması. Saraydan dışarıya çıkmaması. Terörle mücadelede açılım safsatasının bırakılması, kararlı mücadele başlatılması. Davutoğlu’nun ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan ve uzlaşıcı kimliğidir. Ekonomide söyledikleri vaatlerinde halkımız tarafından benimsenmesidir. Diğer siyasi partileri konuşmak gerekirse CHP’nin konumunu koruyor olması başarı olarak değerlendirilemez. HDP’ye de ‘Terör örgütü ile bağlantın olduğu sürece benim seninle işim olmaz’ dedi. "Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Daha önce söylediklerimizin birer birer çıkıyor olması bu kadarını da yapmayacağım her şey ortada" diye konuştu.

“DEVLET BAHÇELİ MHP’DE UMUT OLAMAZ”
MHP’den gelen ülkücü kökenli birisi olarak söz söyleme hakkının bulunduğunu söyleyen Behçet Saatcı "Devlet Bahçeli tarafında haksız yere dışlanmış olsam da. MHP çok geç kalmıştır. 2002 seçim hezimetinden sonra Devlet Bahçeli’nin görevi bıraktıktan sonra kim geri getirdiyse onlarda şimdi Devlet Bahçeli’ye her dediğini yaptırmışladır. Son gelinen noktada Devlet Bahçeli’nin MHP’nin başında bir umut halinde kaması mümkün değildir. İş hayatında başarının karşılığı paradır. Öğrencinin başarısının karşılığı nottur. Siyasetçinin başarısının karşılığı da oydur. Bir siyasi parti 10-11 seçime girip, hepsini kazanıyorsa burada sevip sevmemek ayrı. Demek ki başarılıdır. MHP’nin durumu meydanda başarılı olsa alkışlarız"dedi.
Ak Parti’ye geçen Tuğrul Türkeş’in “Ak Parti oylarını arttırmış olabilir mi?” sorusuna da Saatcı "Türkeş ismi parti de ağırlığı olan bir isim. Neticede Alparslan Türkeş, bu partiyi kuran belli bir noktaya getiren ve hepimiz üzerinde emeği olan bir insan. Tabi ki Türkeş, soyadlı bir insan Kutanmış’tı şimdide Tuğrul Türkeş’te oraya geçti. Oy olarak oldu olmadı bilmiyorum ama psikolojik olarak olmuştur. Esas hatayı MHP’nin politikalarında ve liderlerin bu aramak yetersizliğinde aramak lazım. Sonuçta oylar oraya gitti böyle bir şey yok" dedi.

"AK PARTİ’NİN SİYASİ BAŞARISIDIR"
Saatcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan toplumun nabzını çok iyi tutan birisidir. Kızmak, bağırmak, çağırmak bir tarafa. Bu 5 ay içinde çok doğru siyasi hamleler yapmıştır. Bunların içinde haksızlık olarak değerlendireceğimiz medyaya baskı uygulanması, Ankara’da patlayan bombalar, terörler, toroslarla insanları korkutulması. Bunların hiç birisi AK Parti’nin 5 ay önce yakaladığı oy oranın 10 puan üstüne çıkması 58 tane daha milletvekili kazanması tamamen milletin bir değerlendirme sonucudur. Ak Parti’nin bir siyasi başarısıdır" diye konuştu.
(İHA)