Cumhurbaşkanlığı ve iki genel seçimde AK Parti’ye rekor oy veren Adıyaman’ın Sincik ilçesi, 1 Kasım seçimlerinde kendi rekorunu egale etti.
2011 genel seçimlerinde yüzde 91.5, 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 95.8, 2015 genel seçimlerinde yüzde 90.7 oranında oy alarak AK Parti’ye en büyük desteği veren Sincik ilçesi, 1 Kasım’da yapılan seçimlerde yüzde 95.94 oy oranıyla yine şampiyonluğa imza attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi memleketi Rize’nin Güneysu ilçesini bile her seçimde geride bırakan ‘şampiyon ilçe’ Sincik, unvanını korumayı başardı.
İlçe genelinde bulunan 53 sandığın hepsinde AK Parti ezici çoğunluk kazandı. Toplam seçmen sayısı 11 bin 306 olan ilçede 10 bin 544 kişi oy kullandı. Oy kullanan 10 bin 544 kişiden 10 bin 59’u AK Parti’ye, 163’ü HDP’ye, 89’u CHP’ye, 63’ü MHP’ye, 44’ü Saadet Partisi’ne, 67’si ise diğer partilere oy verdi. Sincik ilçesi 1 Kasım seçimlerinde 4. kez ‘şampiyonluk’ unvanı aldı.
Sincikli vatandaşlar ‘şampiyon ilçe’ unvanını elden bırakmadıkları için sevinçli olduklarını ifade ederken, AK Parti’nin tek başına iktidar olmasından duydukları mutluluğu dile getirdiler.
Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, AK Parti’nin kurulduğu günden beri AK parti’ye en üst düzeyde destek verdiğini belirterek, “AK Parti kurulduğundan beri ilçemiz AK Parti’ye destek veriyor. Vatandaşlarımız sağduyulu davrandı. Oylarını istikrardan yana, barıştan yana, toplumsal huzurdan yana kullandı ve tekrar AK Parti dedi. Sincik halkı Türkiye’nin AK Parti ile büyüyeceğine inanıyor. Bu bilinçle oy kullandı. Hizmetin yapılıp yapılmadığıyla ilgili değerlendirme yok. Sadece ülkenin geleceği için oy verdi. Yüzde 95.94 ile kendi rekorumuzu kırdık. Destek veren tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin huzuru için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
(İHA)