Kocaeli’nin İzmit ilçesinde düğün hazırlıkları yapan yeni çift, gelinlik ve damatlık içerisinde oy kullanmak için geldikleri okulda, nikah masasından önce sandıkta ’Evet’ dediler.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde düğünleri olan Selim ile Büşra Pınar çifti, nikah masasında ’Evet’ demeden önce vatandaşlık vazifesini yerine getirmek için sandıkta ’Evet’ dedi. Düğün salonunu gitmeden önce oy kullanmaya gelen gelin kullanacağı sandığa gelinliği ile geldi. Gelin Büşra Pınar, İzmit Bekirdere Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Ortaokulu 2082 numaralı sandıkta oy kullandı. Oy kullanırken sırada bekleyen gelini damat yalnız bırakmadı.
Oy kullanma işlemini tamamlayan genç çiftten damat Selim Pınar, böyle bir şeyin kırk yılda bir olduğunu belirterek, “Nikah masasından önce buraya gelip vatandaşlık görevini yerine getirip, ülkemize hayırlı, uğurlu olmasına vesile olmasını temennisi nedeniyle oyumuzu kullandık. Şimdi ise nikah masasına gidiyoruz,Allah’ın izniyle. Burada evet dedik, şimdi nikah masasında evet diyeceğiz. Milyonda bir böyle bir şey oluyor. Biz de böyle bir fırsatı değerlendirmek istedik” dedi.
Gelin Büşra Pınar ise, heyecanlı olduğu için bir şey diyemeyeceğini belirtti. Gelin ve damat oy kullandıktan sonra beraberindekilerle düğün salonuna gittiler.
(İHA)