AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları belli oldu. Listede mevcut milletvekillerinden ikisi yeniden yer aldı.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimler öncesinde AK Parti tarafından Milletvekili Aday Listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na sunuldu. Listeye göre AK Parti’nin Nevşehir Milletvekili Aday sıralamasında Eczacı Mustafa Açıkgöz 1. Sırada yer alırken mevcut milletvekillerinden Avukat Murat Göktürk 2. ve yine mevcut milletvekillerinden Avukat Ebubekir Gizligider 3. sırada kendisine yer buldu. AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan ise aday listesinde yer almadı.
MUSTAFA AÇIKGÖZ KİMDİR?
Murat Göktürk, 28 Ocak 1970’te Nevşehir Ürgüp’te doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Fatma’dır.
Avukat; Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
Serbest avukat olarak çalıştı. Üç dönem Nevşehir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında Ürgüp Belediye Meclisi Üyeliği yaptı.
Orta düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Göktürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Ecz. Mustafa Açıkgöz, 1970 yılında Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çardak köyünde doğdu. İlk ve orta Eğitimini Ürgüp Merkez Bahçeli köyünde, Lise tahsilini Antalya Özel Lisesinde tamamlandı. 1988 Yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandı. Üniversite yıllarında 1990 da Tıbbi Bitki Araştırma Merkezi Başkanlığını da yürüttü. 1992 de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni tamamlayarak mezun oldu. 1998-1999 yılları arasında 18 ay yedek subay olarak İstanbul da vatani görevini yerine getirdi. 1993 Yılında Nevşehir Merkezde Serbest Eczacı olarak çalışma hayatına başladı. 22 yıldır Nevşehir de Eczacı olarak sağlık sektöründe çalışmakta.
2011 Yılı Genel seçimlerinde Ak Parti’den Nevşehir Milletvekilliğine Aday Adayı oldu. Eczacı Mustafa Açıkgöz, Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
MURAT GÖKTÜRK KİMDİR?
28 Ocak 1970’te Nevşehir Ürgüp’te doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Fatma’dır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Üç dönem Nevşehir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında Ürgüp Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 2011 genel seçimlerinde aday olan Göktürk, TBMM 24. Dönem Milletvekili olarak meclise girdi. Tbmm Adalet Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.
Orta düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Göktürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.
EBUBEKİR GİZLİGİDER KİMDİR?
1979 yılında Nevşehir’de doğdu, Feyza GİZLİGİDER ile evli, Hüseyin Kerem ve Emir Tuna isimlerinde iki erkek çocuğu bulunmaktadır. Eğitim hayatı Atatürk İlkokulu ile başlar, ardından Nevşehir Anadolu Lisesi’nde orta öğrenimini tamamlar ve 1997 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2001 yılında mezun olur. Ak Parti’nin Nevşehir’de kuruluşundan beri parti bünyesinde çalışmalara katıldı. Önce gençlik kolları siyasi ve hukuki işler başkanlığı, ardından 2004 - 2006 yılları arasında ise Ak Parti Gençlik Kolları Nevşehir İl Başkanlığı ve beraberinde, Ak Parti İl Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu.
2006 yılında askerlik hizmetini ifa etmek için aktif siyasete ara verdi. Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde hukuk danışmanı olarak askerlik hizmetini tamamladı. Nevşehir Barosu üyesi olan Av. Ebubekir Gizligider 2002 yılından bu yana Nevşehir Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yaptı.
2011 genel seçimlerinde aday olan Gizligider, TBMM 24. Dönem Milletvekili olarak meclise girdi. 24. Dönem AB Komisyonu , Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve Anayasa Komisyonu Üyesi olan Gizligider aynı zamanda Türkiye Bangladeş Dostluk Grubu başkanlığını yürütmektedir.