AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Seçimin kazananı AK Parti’dir ama kaybedeni yoktur. Kimseyle de rövanş içinde değiliz” dedi.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı basın toplantısı düzenleyen Ömer Çelik, seçimin galibinin açık ara AK Parti olduğunu ama kaybedeninin olmadığını söyledi. AK Parti’ye oy versin vermesin hiçbir vatandaşın mahsun olmaması gerektiğini anlatan Çelik, "Türkiye’nin toplumsal barışını en yüksekte tutmaya çalışarak ve Türkiye’de en önemli şeyin birlik içinde olmak olduğunu bilerek bu süreci sürdüreceğiz" dedi.
"Biz rakiplerimizi hasım görmüyoruz. Rekabetin yüksek kalitede olmasını isteriz" diye devam eden AK Parti Sözcüsü, "Biz bir rövanş partisi değiliz, rövanş siyaseti bizim kitabımızda yazmaz. Biz Türkiye’yi yönetme sorumluluğunda olan bir partiyiz" diye konuştu.
Hükümet kurma takviminin hızlı işlemesi gerektiğini söyleyen Çelik, yeni anayasanın AK Parti’nin öncelikli meselesi olduğunu da belirtti.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN SÜRMESİ İÇİN 2 ŞART
Çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar da yapan Çelik, sürecin devamı için 2 şartın yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, "Çözüm sürecini samimi olarak sahiplenmek isteyenler, bir siyasi olarak bunu söyleyenleri kesinlikle terör örgütüne karşı olduklarını ilan etmeleri. Silahlı unsurlar, ikide bir barıştan bahsediyorlar, bu silahları gömmeliler. Hiç kimsenin çözüm sürecini bahane ederek kamu düzenini imha etmesine, yaralamasına müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.
(İHA)