Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi işbirliği ile yürütülen ‘Türkiye Değer Ödülleri’ yarışmasında dereceye giren Muşlu öğrenciler Vali Vedat Büyükersoy tarafından ödüllendirildi.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, ‘Türkiye Değer Ödülleri’ yarışmasında dereceye giren öğrencilerle İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul idarecileri ve öğretmenleri makamında kabul etti. İlk olarak öğrencilerin başarılı oldukları branşlar hakkında bilgi alan Vali Büyükersoy, “Bizi biz yapan yardımseverlik, misafirperverlik, anne-babaya saygı, doğamıza çevremize saygı, doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, çalışkanlık, sabır gibi daha birçok değerleri sıralayabiliriz. Aslında bu saydıklarımızla hem insan olmanın vasıflarını hem de sağlıklı bir birey olmanın özelliklerini saymış oluyoruz. Yardımseverlik konusunda şiir, kompozisyon, afiş, resim ve hikâye dallarında öğrencilerimizin vermiş oldukları eserler seçilmiş ve dereceye girmiştir. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmasında öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Büyükersoy, “Sizleri yetiştiren öğretmenlerinizi, müdürlerinizi ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Zaten sizi yetiştiren öğretmenlerinize, anne-babanıza karşı saygılı olmazsanız, iyi bir birey olamazsınız. Sizlerin iyi birer birey olmanız hepimizin temennisidir. İnsan olmamızın gereği olan değerlerinizden hiçbir zaman uzaklaşmayın, onalar sıkı sıkı sarılın. Bu duygu ve düşünceler ile hepinizi tekrar tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.
Dereceye giren öğrencileri altın ve Kur’an-ı Kerim ile ödüllendiren Vali Vedat Büyükersoy, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.