AK Parti Muğla 25. Dönem milletvekili aday listesinde Hasan Özyer sürprizi yaşandı. ANAP milletvekili iken, dönemin ANAP Genel Başkanı Erkan mumcu ile birlikte Ak Parti’ye katılan Özyer, daha sonra Mumcu ile birlikte tekrar istifa etmişti.
AK Parti’nin Muğla Milletvekili sıralaması 1. Sıra Hasan Özyer, 2_Hasan Kökten, 3-Elvan Göçer, 4-Mehmet Yavuz Demir, 5-Muhittin Kayabaş ve 6. Sırada Özben Yelda Erol Gökcan yer aldı. 6 kişilik AK Parti aday listesinde iki kadın yer alıyor.
AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, 34 kişilik aday adayı listesinde Hasan Özyer’in isminin yer almadığı şeklindeki soruya, genel merkezin takdiri olarak açıklama yaptı. İl başkanı Küreci, “Aday adayı arkadaşlarımız adaylık sürecine kadar çok iyi bir çalışma gerçekleştirdi. Partimizin değişik organlarında yapılan değerlendirmeler sonrası 6 kişilik Muğla Milletvekili aday sıralamamız açıklandı. Muğla’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
MHP’DE ERDOĞAN İLK SIRADA
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)‘de mevcut milletvekili Mehmet Erdoğan ilk sırada yer alırken, Peyami Cinas 2., Asım Başaran 3., Ramazan Kıvrak 4., Ferhat Yüksel 5 ve Arif Ziya KeloğlU 6. SIRADA YER ALDI.
CHP KONTENJANI YİNE ALDAN OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi’nde üye bazında yapılan eğilim yoklaması sı sonrası sadece 2. Sıra kontenjan aday ataması bekleniyordu. İkinci sıraya kontenjan aday geçen dönem olduğu gibi bu dönem de Ömer Suha Aldan atama yapıldı. Buna göre CHP’nin Muğla milletvekili aday sıralaması 1-Akın Üstündağ, 2-Ömer Suha Aldan, 3-Nurettin Demir, 4-Burak Erbay, 5-Emrah Doğu ve 6-Süleyman Girgin.