Datça’da, Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ilk kez ‘Minik Polisler Yürüyüşü’ düzenlendi.
Yürüyüşe Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, Cumhuriyet Savcısı Volkan Çetinkaya ile polis elbisesi giymiş çok sayıda minik katıldı. Şenkaya Kavşağı’ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüş sonunda topluca saygı duruşu ve istiklal marşı okundu daha sonra şiir yarışmasında dereceye giren minik öğrencilere ödülleri verildi.
Törende konuşan Komiser Yardımcısı Kahraman Keçe, “Türk Ulusu, Polisine her zaman güvenmiş ve her türlü desteği vermiştir. Ulusumuzun bizlere duyduğu bu güveni zedelememek ve onlara en iyi, en kaliteli hizmeti vermek öncelikli düşüncemizdir. Çağdaş Polisin başarı ölçüsü sadece yakaladığı suçlu sayısıyla değil, aynı zamanda halktan aldığı aktif destekle ölçülmektedir. Türk Polisi personelden teçhizata giderek çağdaşlaşmakta, gerek nicelik ve gerekse nitelik itibarıyla bugün geldiği nokta her türlü takdirin üzerindedir. Günümüzde hızlı gelişim ve değişimler sonucunda toplumun Polisten beklentileri de artmıştır.
Datça polisinin, hizmetinde olmaktan onur ve gurur duyduğu değerli Datçalılara vermiş olduğu güvenlik hizmetlerinde etkin, süratli ve verimli çalışma bakımından sorumluluğunun bilincinde olduğundan asla tereddüt duyulmamalıdır. Amacımız, sosyal, kültürel, ekonomik gelişmelere bağlı olarak, vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veren, ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiye uyum sağlayan, hizmetinde olduğu kişilere şefkatle yaklaşan, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruma, huzur ve güven ortamını sağlamada demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, herkese eşit, tarafsız davranarak halkın destek, sevgi ve saygısını kazanmaktır” dedi.