Güney Ege Turistik Otelciler Birliği tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ve bölge turizmini ve bölge ticaret adamlarını önemli ölçüde etkilemesi beklenen Dalaman-Ankara-Ankara-Dalaman araksı direkt uçuş seferleri 8 Mayıs tarihinde başlayacağı açıklandı.
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, uzun süreden beri verdikleri mücadele sonrasında mutlu sona ulaştıklarını açıkladı. Dalaman-Ankara arasındaki tarifeli uçak seferlerinin Mayıs ayında başlayıp Eylül ayı ortalarında sona ermesinin bölge turizmini dolayısıyla ekonomisini olumsuz yönde eklediğini belirten Bülbüloğlu, “Bölge işletmecilerinin yanı sıra, bölge yaşayanlarının büyük sıkıntılar yaşamasına neden olan sorunun çözümü için çalmadık kapı görüşmediğimiz bürokrat kalmamıştı. Dalaman-Ankara arasındaki direk tarifeli uçak seferlerinin kesintisiz sürdürülmesi için yaptığımız tüm görüşmeleri kamuoyu ile paylaştık. Verdiğimiz mücadele bölgemizin tamamını ilgilendiriyordu. Uzun çabalar sonucunda mutlu sona ulaştık. Elde edilen sonuç bölgemiz için çok önemli ve müjdeli bir haberdir. Ankara’ya gitmek için Dalaman dışında başka Havaalanlarına gitmemize veya İstanbul bağlantılı uçakları kullanmamıza gerek kalmadı” dedi.
SEFERLER 8 MAYIS’TA BAŞLIYOR.
GETOB Başkanı Bülbüloğlu, Anadolu Jet firması tarafından başlatılacak olan Dalaman-Ankara arası karşılıklı tarifeli uçak seferlerinin 8 Mayıs 2015 tarihinden itibaren başlayacağının belirtti. Bülbüloğlu, “Cuma-Cumartesi-Pazar ve Pazartesi günleri olmak üzere haftada dört gün uçak seferi konması bölge yaşayanı ve tüm işletmecilerimizi olduğu gibi tatil için bölgemize gelecek olan kişileri de memnun etmektedir. Şimdi bizlere düşen bu seferlere destek olmak ve ulaşımda tercihimizi bu yönde kullanmaktır” dedi.
Bölgede yaşayan bir kişinin 9-10 saat süren bir yolculuk yaparak karayolu ile Ankara’ya gidip dönmesi tam bir eziyete dönüştüğünü belirten Bülbüloğlu, “Ankara’dan bölgemize tatil için gelecek kişiler bu eziyeti yaşamak istemiyordu. Aktarmalı uçak yolculuğu ayrı bir problem. Neticede sıkıntı çeken bölge işletmecileri ve yaşayanıdır. Dolayısıyla turizmimiz ve bölge ekonomisini bu durumdan olumsuz yönde ekleniyordu. Bu açıdan bakıldığında elde edilen başarı asla hafife alınacak bir başarı değildir” dedi.
Ankara-Dalaman arasında direkt tarifeli uçuş seferlerinin konmasında emeği geçenlere teşekkür eden Bülent Bülbüloğlu, “Dalaman ile Ankara arasında karşılıklı tarifeli uçak seferlerinin konulması için verdiğimiz mücadelede bizlere inanan ve destek olan Sayın Valimiz Amir Çiçek başta olmak üzere, Sivil Havacılık Genel Müdürümüze, AnadoluJet firması Genel Müdürümüze ve firma yetkililerine, bize destek olanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.