Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bakırköy Murat Kölük İlkokulu’nda 1321 numaralı sandıkta oy kullandı. Mehdi Eker, "Milletin iradesi başımızın üstündedir" derken, Kadir Topbaş ise, "Herkes sandıktan çıkana saygılı olacak" diye konuştu.
Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş, Bakırköy Murat Kölük İlkokulu’nda 1321 numaralı sandıkta oy kullandı. Birlikte oy kullanacakları sandığa gelen Eker ve Topbaş, sandık görevlileriyle kısa süre sohbet ettikten sonra, kabine geçerek oy kullanma işlemini gerçekleştirdiler.
Besmele çekerek oy pusulasını sandığa atan AK Partili Mehdi Eker, "Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
Mehdi Eker’in ardından oy verme işlemini gerçekleştiren Başkan Kadir Topbaş ise, "Milletimize, ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

"MİLLETİN İRADESİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR"
"Seçim günleri, demokrasinin şölen günleridir" diyen Mehdi Eker, seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:
"Çünkü seçim günü millet konuşuyor. En güzel kararı, en güzel şekilde oylarıyla milletimiz sandıklarda veriyor. Bugün çıkacak olan sonuçların da ülkemiz için, bütün bölge ve insanlık için hayırlı sonuçlar getirir inşallah. Allah hayırlara vesile kılsın. Millet iradesi her şeyin üstündedir. Hepimiz bu sonuçlara saygı göstereceğiz. Milletin iradesi başımızın üstündedir. Bugün inşallah sandıklarda tecelli edecek ve tecelli edecek sonuçla birlikte de ülkemiz inşallah yeni bir döneme girecek. Seçimler öncesinde konuşulanlar elbetteki siyasi bir muhalefetin ve birbirlerine rakip partilerin rekabet içerisinde birbirlerine söyledikleri sözler. Bugün artık millet bunları değerlendiriyor. Milletimiz, bütün insanlık için inşallah hayırlı olur."

"HERKES SANDIKTAN ÇIKANA SAYGILI OLACAK"
Herkesin sandıktan çıkan sonuca saygı duyması gerektiğini vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Artık söz milletin, siyasiler söyleyeceklerini söylediler. Diyorum ki bu seçim sonuçları Türkiye’deki büyük kardeşliği birleştirici olsun. Hep beraberce geleceğe birlikte yürüyelim. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partiler. Siyasi partilerimiz, meydanlarda veya çalışmalarında seçim süreçlerinde söylemlerini belki biraz dozunu arttırmış olabilirler ama hepsi seçim meydanlarında kaldı. Artık dostluk ve kardeşlik zamanı. 78 milyon büyük bir aile olarak, millet olarak geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Çocuklarımızın yarınlarını hazırlayacağız. Bu kardeşlik rüzgarının daim olmasını diliyorum. Milletimize hayırlı olsun, inşallah ülkemiz adına iyi sonuçlar çıkar. Sonuçlar başımızın tacıdır. Demokrasi zaten bunu gerektiriyor. Herkes sandıktan çıkana saygılı olacak" ifadelerini kullandı.
(İHA)