Malatya İnönü Üniversitesinde 2016 yılı Haziran ayında yapılacak olan Rektörlük seçimleri öncesi adaylar ile ilgili açıklamalar ve iddialar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.
Rektörlük seçimleri ile ilgili iddialar arasında İnönü Üniversitesi Mevcut Rektörü Cemil Çelik'in Rektörlük yarışına Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Cafer Özkul'un girmesi için uğraştığı iddia ediliyor. Rektör Cemil Çelik ile ilgili iddia da; "Rektör Cemil Çelik hoca miras yedi gibi Mikro-Milliyetçilik yaparak kendi gibi, Hekimhanlı olan ömrünü dışarıda geçirmiş elektrik profösürü ve türban karşıtlığı ile bilinen Cafer Özkul'u rektör adayı yapmaya çalışması düşündürücü" deniliyor. Bu iddianın eleştirilen diğer yönü ise Malatya'da isimlerini Yurt içi ve Yurtdışında duyurmuş başarılı ve memleketinde hizmet eden Profesörler dururken, Yurt dışından bir ismin dayatılmaya çalışılmasına tepki toplamaya başlandığı gözlemleniyor.
Tıp Fakültesin'de çalışıp Turgut Özal Tıp Merkezini ve İnönü Üniversitesini Dünya'ya tanıtıp dünya markası yapmaya çalışan Prof. Ramazan Özdemir, Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. Cengiz Ara, Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Prof. Dr. İlhan İçen gibi isimler'inden birinin Rektör olarak görmek istiyor. Malatya'nın Öz Evlatları Parayı ve Kariyeri ellerinin tersiyle itip doğdukları şehri terk etmeden gece gündüz demeden, çabalamanın mükafatanı görmeleri gerektiği kanaati kulislerde konuşuluyor.
İnanıyoruz ki, Rektörlük seçimleri sonuçlanınca Türkiye Cumhuriyeti 12. CumhurBaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herzaman olduğu gibi halkının ve Hakkın yanında olacaktır. Kendisine takdim edilen listeden, görevi hakkıyla yapabilecek, Memleketinin üniversitesini vatan olarak görüp çalışan, başarılara imza atan, Milli ve Manevi duyguları incitmeyecek, Üniversite ile Malatyayı ve sanayiyi kaynaştıracak adaylardan birini atayacağını düşünüyoruz. Rektörlük seçimleri zamanı ortada görünenlere pirim vermeyeceğine de inancımız sonsuzdur.
Haber : Hasan YAĞMUR / MalatyaGercek.com - Özel Haber
Malatya İ.Ü.'de Başörtüsü Karşıtı Rektör Görmek İster mi?
Malatya İnönü Üniversitesin de rektörlük seçim zamanı yaklaştıkça, kulislerde ki iddialar ve tepkilerde çoğalıyor.
Trend Haberler

Staj ve Çıraklık son dakika Torba Yasa müjdesi!

SGK’dan Müjde! Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Sıfır Faizli Kredi Fırsatı

Son dakika deprem Türkiye sallandı! Az önce deprem nerede oldu?

SSK ve Bağ-kur emeklisine ay sonu jesti! 26-27-28 Eylül’de IBAN'a ödeme takvimi açıklandı

Emekliye 5000 TL ikramiyede sıcak gelişme! Cumhurbaşkanı kabine sonrası son dakika açıkladı

TBMM'ye süper torba geliyor! Emekliye ek zam, taşerona kadro, KİT, Bağ kurluya çift maaş, erken emeklilik hepsi bir arad

Aile Bakanlığı 150 Bin Aileye 5 Bin 622 Lira Destek Sağlayacak

2024 asgari ücret SON DAKİKA! Alt limit belli oldu: Yeni asgari ücret en az 15.000 TL

Şenol Güneş istifa kararı! Beşiktaş o isme bekle dedi!

SSK ve Bağkur emeklisine 3900 TL seyyanen zam onaylandı! İşte ek zam tarihi