Dünya’da Flamenko müziğinin ünlü grupları arasında yer alan ‘The Gipsies’ grubunun solisti Chico Bouchikhi, EXPO 2016 Antalya sergi alanına ağaç dikti. İlk kez ağaç diktiğini söyleyen 61 yaşındaki Fransız şarkıcı, büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Flamenko müziği ile tanınan ‘TheGipsies’ grubunun, ‘No Volera’ adlı şarkısını ünlü sanatçı Tarkan, “Asla vazgeçemem” ismiyle seslendirmiş ve Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine kavuşmuştu. ‘Bamboleo’ ve ‘Volare’ şarkılarıyla da tanınan 17 kişilik grup, konser için Antalya’ya geldi. Grup konser hazırlıkları için otele geçerken, solist Chiko Bouckhikhi, Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geldi. EXPO 2016 Antalya hakkında bilgi alan Chico, grup adına ‘Jakaranda’ ağacı dikti ve isim tabelasını ağaç gövdesine takıp can suyu verdi.
Hayatında ilk kez ağaç diktiğini söyleyen Chico, “Dilerim bu ağaç EXPO’ya iyi bir şans getirir. Benim için çok güzel bir duygu. İlk kez ağaç dikiyorum. Antalya’ya ağaç dikmiş olmaktan dolayı da ayrıca mutluyum. Buraya her sene geleceğim ve ağacımın güzel büyüyüp büyümediğine bakacağım” diye konuştu.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Ece Gökok, ChicoBouchikhi’ye EXPO2016 Antalya’nın sembolü şakayık takdim etti.
(İHA)