Kütahya’nın Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, seçimlerde görev almaları için ‘Sandık Kurulu Görevlileri Eğitimi’ Kursunu açıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Yüksek Seçim Kurulu Arasında ‘Sandık Kurulu Görevlileri Eğitimi’ Kursu protokolü imzalandı.
Pazarlar İlçesinde seçimde görev alacak olan sandık kurulu üyelerinin halk eğitimi merkezinden kurs talebi olduğu, talep üzerine halk eğitim merkezi kurs açmak için müracaatları almaya başlandığı bildirildi.
7 Haziran seçimleri için bu kursu duyuruya çıkardıklarını dile getiren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, müracaatların alınmaya devam ettiği ve ardından kursa geçileceğini belirtti.
Çalışkan, “Kursiyerleri 8 saatlik eğitime alacağız. Kurs İlçe Seçim Kurulu Görevlisi tarafından verilecek. Kursun akabinde sertifika verilecek. Kursa çok yoğun bir talep var, sayı sınırı yok. Sadece devlet memuru değil isteyen herkes başvuruda bulunabilecek. Başvuruyu yaptıktan sonra kursa alınacaklar” dedi.(MB-EFE)