Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile düzenlenen “İşte Benim Zeki Müren” sergisi, Zeki Müren’in ilk kez sahneye çıktığı İzmir Fuarı’nda açıldı.
İlki 18 Kasım 2014’te İstanbul’da Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve gördüğü büyük ilgiyle ziyaretçi rekoru kıran sergi, yolculuğuna Ankara ve Bodrum’dan sonra İzmir’de devam ediyor. Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile açılan “İşte Benim Zeki Müren” sergisi, Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın 18 yıldır arşivinde bulunan Zeki Müren fotoğraflarını, özel eşyalarını ve kostümlerini gün yüzüne çıkarıyor. İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde açılan sergi, 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

10 BİNE YAKIN FOTOĞRAF
Sanat Güneşi Zeki Müren’in çocukluğundan itibaren hayatındaki farklı dönemleri ve ayrıntıları gözler önüne seren sergi, sanatçının 10 bine yakın fotoğrafı, desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri, notları, arşiv görüntüleri bir araya getiriyor. Zeki Müren’in hayatında çok önemli bir yere sahip olan İzmir’de düzenlenen sergide, sanatçının İzmir’le ilgili notları ve burada çekilen fotoğrafları da sergilendi.

İLK KEZ İZMİR’DE SERGİLENEN EŞYALAR
Sergi ile ilgili yorumda bulunan Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, “İzmir’deki sergi bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Sergi her yerde birbirinden farklıydı çünkü oraya ait nesneleri daha çok kullanmaya gayret ettik. ilk kez İzmir’de sergilenen nesneler de var. Hiçbir sergi birbirinin aynısı değil. Çok uzun bir çalışma sonucu sergi bu hale geldi. Tozlu sandıklardan çıkan 10 binlerce kıyafet, ayakkabı, fotoğraf, ajandalar derlenip kronolojik sıraya dizildi. Aynı zamanda da dijitalleştirildi” dedi.
(İHA)