Kocaeli Özel Konak Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi’nin lansmanı gerçekleştirildi. Özel Konak Hastanesi İdari Direktörü Bünyamin Dal konuşmasında “Artık vatandaşlarımız tüp bebek için İstanbul’a gitmeyecek” dedi.
Özel Konak Hastanesi tarafından düzenlenen organizasyon ile Tüp Bebek Ünitesi’nin açılış lansmanı gerçekleştirildi. Geceye Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Özel Konak Hastanesi İdari Direktörü Bünyamin Dal, “Etik değerlere bağlı, deneyimli ve güvenilir kadrosuyla sürekli gelişen, sunduğu hizmetin kalitesiyle tercih edilen, lider bir sağlık kurumu olma misyonuyla, 1995’den beri İzmit ve bölge halkına hizmet vermekteyiz. Hizmet verdiğimiz her alanda ekip ruhu ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Her doğan bebeğimiz için bir fidan dikiyoruz. Kadın hastalıkları ve doğum alanında referans bir hastane konumunda olan hastanemiz, şimdide bebek hayali kuran fakat normal yollarla sahip olamayan çiftlerimize hizmet verecek” şeklinde konuştu.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Konak Hastanesi’nin, Konak Tıp Merkezi olarak kurulduğu günden bu yana gelişimini gururla izliyoruz. Şehrimizde böylesine donanımlı bir hastanenin olması bizlere de gurur veriyor. Bir çocuk hekimi olarak Konak Hastanesi’nin devreye aldığı Tüp Bebek Merkezi’nin şehrimizde açılmış olması beni ayrıca mutlu etti” dedi.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ben tıpçı olmadığım için bu konulardan da çok anlamıyorum. Ancak Konak Hastanesi’nin yaklaşık 20 yıldır devamlı bir müşterisiyim. ‘Hekim ticaret yapamaz’ diyenler çok yanılıyor. Hekimler de bilgileri ile ticareti çok güzel yürütebilir. Bunu yapmaya da sonuna kadar hakları vardır. Konak Hastanesi ekibini hekimliği ve ticareti birlikte yürütmeyi başardıkları için kutluyorum. Yeni devreye alınan Tüp Bebek Merkezi’nin hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ise konuşmasında “Bugün sağlık konusundaki gelişmelere baktığımızda ciddi atılımlar var. İnsana olan hizmet çok önemli. İnsanın olduğu her yerde en iyi hizmeti götürmek boynumuzun borcu. Konak Hastanesine de bu anlamda teşekkür ediyoruz. Üniversitelerdeki özel muayenelerin yasaklanması konusunda yasaklara hep karşı çıktım. Cumhurbaşkanımızla görüştük ve kamu hizmetinin özelde de devam etmesi konusunda gelişme sağlandı. Tüp bebek konusu da çok önemli. Artık İstanbul’a gitmek marifet değil. İstanbul ayağınıza geldi. Şampiyon olabilmek kadar şampiyon kalabilmekte önemlidir. Kocaeli’nin coğrafi anlamda yeri de aşikar. Siz hizmetinizi iyi yaptığınız sürece başarı da gelecektir” diyerek sözlerini noktaladı.