Kayseri’den AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı olan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, mevcut 7 milletvekili sayısını korumaları gerektiğini söyleyerek, daha fazla milletvekili çıkarmak için gayret göstereceklerini dile getirdi. Listeler belirlendikten sonra açıklamalarda bulunan Özhaseki, “Genel merkezimiz Kayseri’de kimler daha çok oy alır diye bir çalışma yaptı. Doğrusu listeye baktığımız zaman bütün arkadaşlarımızın o listede yer alması halinde hepsiyle övünebileceğimiz arkadaşlardı. Ben çevremde şunu çok net söyledim. Eğer aday olmazsam ne yaparım? Bütün arkadaşlarım şahit olsun ki seçim günü akşamına kadar çalışırım, sonra seçilenleri alınlarından öper kendi halime dönerim demiştim. Bu benim samimi duygularımdı. Liste böyle oluştu, Allah utandırmasın. İnşallah bundan sonra bize düşen 2 ay boyunca seçimler için gayret etmek. Sonra da seçildikten sonra Kayseri için gayret etmek” dedi.
Özhaseki, ‘Bu seçimlerde kaç tane milletvekili seçilir?’ sorusuna ise “Bunları söylemek için daha erken. Bir kere gerçekçi olmak lazım. 7 milletvekilimiz vardı, en az 7 milletvekili almamız lazım. Sonra daha fazlası için bir gayret içerisinde olmamız lazım. Kayseri halkı vefakardır, kendilerine hizmet edenleri bilir” diye konuştu. Son zamanlarda aday olamayacağı ile ilgili konuşulanların olduğunun sorulması üzerine ise Özhaseki, “Benim üzerimde söylenen söz sadece o değil ki. O kadar çok söz duyuyorduk ki. Siyasette böyle şeyler oluyor, keşke olmasa. Önemli olan hizmettir, eser bırakmaktır, bu milletin duasını almaktır. Biz bunlara talibiz. İnşallah bundan sonra 9 arkadaşımızla birlikte insanların önüne çıkacağız, nasıl hizmet edeceğimizi anlatacağız, sonra da onlardan gelen destekle de inşallah bu hizmetlere artırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri’den 3. sıra milletvekili adayı olan Yaşar Karayel de hedeflerinin 9 milletvekili çıkarmak olduğunu ifade ederek, “Kayseri’ye katkısı olacak, Kayseri’de sözü olan şimdiye kadar da Kayseri’de bilinen arkadaşlarımız. Listeye girenleri tebrik ediyorum. İnşallah iyi bir ekip olarak seçim sonuna kadar çalışacağız. İyi bir performans göstererek hedefimiz olan 9-0’ı yakalamak. En azından geçen seçimlerde almış olduğumuz 7 milletvekilimizi eksiltmemek. İnşallah başarılı bir çalışmayla Kayseri’ye yakışır bir seçim olacak. Listeye giren, girmeyen bütün arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.
AK Parti Kayseri 4. sıra milletvekili adayı olan Kemal Tekden ise, 7 Haziran’daki seçimlerin ülke için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Şehrimizdeki teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 2 ay gibi bir süre seçim çalışması var. Bu seçim çalışmalarında AK Parti’mizin icraat partisi, hizmet partisi olduğunu bilen vatandaşlarımıza bir daha anlatacağız. Kayseri’den 9 milletvekili beklediğimizi de ifade etmek istiyorum. İnşallah bu sonucu elde edeceğiz. Çünkü 2015 seçimleri ülkemiz açısından çok çok önemli. Bir bağımsızlık mücadelesi veriyoruz, milli bir mücadele veriyoruz hem ekonomik hem de diğer açılardan. Bu mücadeleyi hakkıyla yapacağımızı düşünüyorum” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden ise bundan sonraki seçim çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “İnşallah arkadaşlarımızla güzel bir seçim çalışması yapıp Kayseri’de en yüksek oyu almaya çalışacağız. Ben çok memnunum. Seçim programımız hazır. İnşallah bundan sonra ayın 13’ünde biz burada başlayacağız, 14 ile 15’inde Ankara’da aday tanıtımımız var. Bugünden itibaren inşallah komple listemizi sizlere tanıtacağız” şeklinde konuştu.