TOKAT

Kan Bağışı Korkusunu Yenemeyenlere Mesaj

Abone Ol

Tokat’ta İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen programda 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle Kızılay’a kan bağışında bulunuldu. İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman’da kan bağışında bulunarak, iğneden dolayı kan vermekten korkanlara mesaj verdi. Yalman, gönüllü kan verme kampanyasına katılan meslektaşlarına teşekkür ederek, “İğnenin tene temas ettiği anda bir acısı oluyor bu bir gerçek. Ama bu acı daha sonrasında yaşatacağı mutlulukla orantılandığı zaman tabiri caizse sinek ısırması gibi bir şey diyelim. Mutlu edeceğimiz insanları düşündüğümüz zaman bu acının hiç olacağını düşünüyorum. Her vatandaşımızın 6 ayda bir defa kan vermese de en az yılda bir defa hem kendi sağlığı hem de ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatma açısından kan bağışı yapsınlar isteriz” dedi.
Yalman, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde teröristler tarafından şehit edilmesi nedeni ile konser ve kokteyl gibi bazı etkinliklerini iptal ettiklerini sözlerine ekledi.
Öte yandan kan bağışı oranlarına bakıldığında gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5’i gönüllü kan bağışında bulunurken Türkiye’de bu oran yüzde 1.5 - 2 arasında olduğu, bunun nedenlerinin en başında ise kan bağışı süreciyle ilgili duyulan korkular olduğu kaydedildi.
Abone Ol