İzmir’in Aliağa ilçesindeki esnaflar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kestiği reklam ve tabela cezalarına tepki gösterdi.
Aliağa ilçesinde Bütünşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olan ana caddelerdeki esnaflar, yaptıkları basın açıklaması ile reklam ve tabela cezalarına tepkilerini dile getirdi. Fevzipaşa Caddesi üzerinde toplanan esnaflardan Arif Güven, yaşanan sıkıntıların çözülmesi gerektiğini belirterek, "Bizler Aliağa’da yaşayan, Büyükşehir Yasası’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olan ana cadde esnaflarıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz mart ayı içerisinde tabela vergisi için görevlendirilen memurlar, tabelalarımızın ölçümünü yaparak beyannameleri hazırladı. Ancak tebligatlar elimize geldiğinde gördük ki tabela vergisi ne kadar ise o kadar da tarafımıza usulsüzlük adı altında para cezası yazılmış" dedi.
"ALİAĞA’DA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİMİZ BİR VEZNE BİLE YOK"
Esnaflar olarak zor durumda kaldıklarını ifade eden Güven, "Esnaf olarak Aliağa’da kime ulaşmaya çalıştıysak konu ile ilgili muhatap bulamadık. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen memurlardan para ödemelerinin İzmir Büyükşehir veznesi dışında herhangi başka bir yere yapılamayacağını öğrendik. Bu bedeli mecburi de olsa kabul etmek zorunda kalan esnaf, borcunu ödemek için bir de işini bırakıp İzmir’e gitmek zorunda bırakılıyor. Aliağa esnafı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir an önce bu uygulamanın düzeltilmesini, ödemelerin de yapılabilmesi için Aliağa’ya bir vezne açılmasını ve yazılan cezaların iptal edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
"ESNAFIN HAKKINI ARAYACAĞIZ"
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ise, "Aliağa daha önce Büyükşehir sınırları içerisinde olsa bu yapılan işlemde Büyükşehir’in haklı yönü var derdim. Sıkıntının yaşanmasını Aliağa’nın sonradan Büyükşehir’e dahil olmasına bağlıyorum. Buna bir çözüm üretilir ancak anaparalara itiraz edemeyiz. Büyükşehir’e giderek konu ile ilgili gerekli görüşmeleri yapacağım. Esnafımızın hakkını da sonuna kadar arayacağız" dedi.