Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle “URART” mücevher markası, Fransız Lisesi öğrencilerinin tasarımlarından oluşan ‘Kolye Tasarım Yarışması’ düzenledi. Açık artırıma sunulan tasarımlar Kasımpaşa Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlandı.
Anadolu kültürünü modern çizgilerle buluşturan, “URART” Mücevher markası, Beyoğlu Belediyesi’nin ve Sainte Pulchérie Lisesi’nin destekleriyle Fransız Lisesi öğrencilerinin tasarladığı tasarımlarla ikinci kez ‘Kolye Tasarım Yarışması’ düzenledi. Fransız Lisesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fransız Lisesi müdürü Alexander Abella ve çok sayıda öğrenci katıldı.
OKUL BAĞIŞLAMA DUYGUSU KATIYOR
Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okulumuz yıldız okullardan biri. Yıllardır bu noktadaki iddiasını gösteriyor. Eğitim ve öğretimde okul bilgiyi vermekle sınırlanmamış çocuklara beceri kazandırma konusunda da aktif ve görevini yerine getirirken de bir şey daha katıyor. O da bağışlama. Ne tarafından bakarsanız bakın güzel bir olay” dedi.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Didem ve Sinem Balık kardeşler, Aşk ve Tango isimli albümlerinden eserlerini seslendiler. Yaklaşık 1 saat süren konserin sonunda yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Jüri üyeliğini Erol Sağmanlı, Rutkay Aziz, Hincal Uluç, İrem Sak, Ayla Dümer, Melis Ağazat (Elle), Özge Zeki (Cosmopolitan), Didem Dayıcıoğlu (Vogue), Esra Zarakol ve Penok Aris’in yaptığı yarışmada tasarımlarıyla dereceye giren 10 öğrenci ödüllendirildi. Tören sonunda 9. sınıf öğrencilerinin yaptığı tasarımlar, "Kasımpaşa Çocuk Esirgeme Kurumu" yararına satışa sunuldu.