Son dönemde İstanbul’da yolda kalan İETT araçlarının yolculara ittirilerek çalıştırılmasına ya da İETT yönetiminin arıza durumunda şoförlerin otobüsleri yolculara ittirmesini yasaklayan duyurusu gibi haberlere ne yazık ki alıştık. 

İmamoğlu İETT ihalelerine sadece tek bir şirketin katılmasını neden garipsemiyor?


Resmî nüfusu 16 milyon kişiye yaklaşan ancak 20 milyondan fazla insanın barındığı İstanbul’un atardamarlarından biri olan toplu ulaşım sistemini, olağanüstü kötü bir belediyecilik anlayışıyla çalışamaz hale getiren CHP’li İmamoğlu’nun İETT’ye ne yaptığı artık ortaya çıktı.

İETT’deki sorunun peşine düşen M. Tevfik Göksu, bu dev kurumun bakım onarım işlerinin partizanca bir hamleyle CHP’li Özgür Karafat’la bağlantılı şirketlere ihale edildiğini açıkladı.

İETT’nin bakım onarım işleri için sadece tek bir şirketin katıldığı ihaleler açıldığını ve bu şirketlerin de hepsinin mali müşavirinin CHP’li Özgür Karafat olduğunu tespit eden Göksu, nitelikle veya performansla değil, partizanlık anlayışı ile şehir yönetmenin sonucunun bu olduğunun altını çizdi.

İstanbulluların yaşadığı İETT kabusunun nedenleri hakkında M. Tevfik Göksu’nun yaptığı araştırmanın çarpıcı bulgularını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.