Dünya üzerinde iki kıtada birden yapılan tek oryantiring yarışması olan "İstanbul 5 Days" Oryantiring Organizasyonu, 28 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında düzenlendi.
Türkiye Oryantiring Federasyonu sıralamasına puan veren özel yarış statüsünde bulunan İstanbul 5 Gün Yarışları, her yıl olduğu gibi İOG (İstanbul Orienteering Spor Kulübü Derneği) tarafından organize ediliyor. Fatih ve Güngören Belediyeleri’nin destekleriyle bu yıl 12. kez düzenlenen "İstanbul 5 Days" Oryantiring Yarışları, 37 farklı kategoride 5 kıtadan 28 ülke ve 600 sporcunun katılımıyla son derece keyifli ve çekişmeli yarışlara sahne oldu. İstanbul 5 Days Oryantiring Yarışmaları 5 ayrı etapta gerçekleşti. Belgrad Ormanı’nın Kurtkemeri, Valide Sultan Bendi ve ve Azizpaşa bölgeleri, Büyükada ve Kapalıçarşı’da gerçekleştirilen yarışlarda Türkiye’nin yanı sıra İsveç, Rusya, Kazakistan, Finlandiya, Danimarka, İsviçre, Fransa, Litvanya, Avusturya Yeni Zelanda, Estonya, Büyük Britanya, Norveç, İsrail, Hırvatistan, Sırbistan, Macaristan, Romanya, Slovenya, İtalya, Almanya, Ukrayna, İspanya ve Bulgaristan’dan 600 sporcu madalya mücadelesi verdi.

"İSTANBUL 5 GÜN YARIŞLARI ÇOK İYİ SONA ERDİ"
İstanbul 5 Gün Yarışları’nın çok iyi bir final ile sona erdiğini belirten Türkiye Oryantiring Federasyonu Tekin Çolakoğlu, ’’Organizasyon bünyesinde kültürlerin kaynaştığı muhteşem bir tablo da sergilenmiş oldu. İstanbul 5 gün Yarışmanın en eşsiz özelliği, meşhur Kapalıçarşı’daki gece oryantiring etabı olduğunu söyleyebilirim. Bu sene tekrar gece yarışı için kapılarını açan Kapalıçarşı, kesinlikle çok özel bir mekan ve etap. Özellikle Kapalıçarşı’da gerçekleşen içinde müthiş bir disiplin ve hız ile kurulum yapan İOG üyelerini tekrar kutluyorum. Bu sene tekrar gece yarışı için kapılarını açan Kapalıçarşı, kesinlikle çok özel bir mekan ve etap. Yüksek hızda mutlak akıcı bir tempoyla hedeflere ulaşmanız gerekiyor. Haritası bir AVM veya hotel krokisi gibi; sağa dön, 2. sola gibi basit yön bulma işlemleri tekrarlayarak yön buluyorsunuz. Hata yapmadan, yani akış ve hızını bozmadan giden kazanıyor, son olarak bu organizasyona destek veren tüm kurum ve kuruluşlara destek veriyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul 5 Days 2015 organizasyonu 28 Ekim Çarşamba günü Belgrad Ormanı’nda yapılan orta mesafe yarışıyla start aldı. Toplam 5 gün süren yarışın ilk 4 günü kendi içinde değerlendirildi ve 4 günün en iyileri belli oldu. Dünyanın en iyileri ile yarışma fırsatı bulan Türk sporcular, özellikle bayanlar 12, 16 ve 18 yaş kategorisi ile erkeklerde 10, 12 ve 18 yaş kategorilerinde yabancı rakiplerini geride bırakarak altın madalyalarını almaya hak kazandılar. İstanbul 5 Days 2015 Oryantiring Yarışları organizasyonu, gerçekleştirilen ödül töreni ve kapanış seramonisiyle son buldu.
4 gün sonunda "İstanbul 5 Days" Oryantiring Yarışlarında en iyi Türk sporcularının sıralaması ise şöyle:

M10 (10 Yaş Erkek): 1. Aybars Kağan Karaağaç
M12 (12 Yaş Erkek): 3. Ahmet Özbey
M16 (Küçük Erkekler): Kadir Can Çakan
M18 (Yıldız Erkekler): 1. Mücahit Özkaya, 2. Erdem Kardaş, 3. Samet Köşşek oldu.
W18 (Küçük Kızlar): 2.Zeynep Ocak, 3.Betül Esmer oldu.
M20 (Genç Erkekler): 1. İbrahim Dilek, 2. Süleyman Eren, 3.Faruk Akıncı oldu.
W20 (Yıldız Kızlar): 1.Beyza Yıldırım, 3.Buse Uysaler oldu.
W21E (Genç Kızlar): 3.Ayşe Bozkurt
(İHA)