DEVRiM TOSUNOĞLU

istanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 9 aylık fiziki ve teknik takip çalışmalarının ardından paralel yapıya yönelik operasyon başlatıldı. FETÖ’nün iş dünyası yapılanması olduğu iddia edilen TUSKON Başkanı Rızanur Meral, MARİFED Başkanı İbrahim Halil Avcı, FAİDER Başkanı Çetin Ekincioğlu, FAİDER Genel Sekreteri Özgür Koç, işadamı Selim Nakıploğlu’nun da aralarında bulunduğu 51 kişi için gözaltı yakalama kararı olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında polis, 25 ikamet ve 1 ofiste arama yaptı.

HASTANE KAYDINA GEÇİRİLMEDİ

Bankasya çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6’sı kadın 30 kişi gözaltına alındı. Toplanan himmet paraları kurye ve Bankasya aracılığı ile yurt dışına aktarılırken, işadamları arasında 1 milyon liralık kriz çıktığı da belirlendi. Soruşturma dosyasına göre; himmet parası olan 1 milyonu kendi zimmetine alan işadamı Volkan S. defalarca tehdit edilmiş. Örgüt imamının talimatıyla işadamı Çağrı K.'nın adamları olduğu iddia edilen 3 kişi Volkan S.'yi bacağından ve kasığından vurmuş. S. polise konuşmasın diye, kayda geçirilmeden tedavi ettirilmiş.

Meral hükümeti tehdit etmişti


FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda; hakkında yakalama kararı bulunan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, 17 Aralık darbe girişiminin ardından 28 Şubat 2014’te skandal bir konuşma yapmıştı. Meral işadamları toplantısında hükümeti şu sözlerle tehdit etmişti: “Sokakta, otobüste, kafede medyadan duyup gördüklerimize ve işittiklerimize göre, inanıyorum ki yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde, kimlerin asıl olduğunu, herkes görecektir."

Örgüte bilgi sızdırdılar

Şüpheliler hakkında ‘terör örgütüne üye olma ve örgüt adına faaliyette bulunma’ gibi suçlamaları yöneltiliyor. İşadamlarından himmet adı altında toplanan paraların Bankasya’ya yatırıldığı MASAK raporuyla tespit edildi. Bankalar arası İstihbarat Derneği’nde yapılanmaya çalışan şüphelilerin, rakip şirket ve firmalarla alakalı bilgileri örgüte sızdırıp firmalarına avantaj sağladıkları öğrenildi. Himmet veremeyen bir işadamının 950 bin TL değerindeki işyerinin zorla Esenyurt Tapu Müdürlüğü’nden devir aldıkları iddia edildi.