ÖSYM’nin sınav sorularının FETÖ tarafından ele geçirildiği belirlendi. Soruları çalınarak örgüte ait dershanelere dağıtılan son 8 yılın sınavları incelemeye alındı.
Son ope­ras­yon­da tu­tuk­la­nan örgütün be­yin ta­kı­mın­dan İl­han İş­bi­len, FETÖ’nün si­ya­si gi­ri­şim­le­ri­ni anlattı
Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ)“Meclis imamı” olduğu belirtilen ve tutuklanan eski milletvekili İlhan İşbilen’in ifadeleri örgütün ilişkilerini de gün yüzüne çıkardı.
Bugün gazetesinin ulaştığı ifadeye göre, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in emriyle oluşturulan 12 kişilik bir heyet 31 Ağustos 2015 tarihinde, Faruk adlı bir kişinin liderliğinde önce Zaman Gazetesi’ne, ardından TUSKON’a, sonra da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na götürüldü.
Heyette yer alan kişiler bir teknede ve Baltalimanı’nda Oba adlı restoranda ağırlandıktan sonra iki siyasi parti liderinin yanına götürüldü.

DEMİRTAŞ VE KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜLER
Heyetin, önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sonra da HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la görüştükleri belirlendi.
İşbilen, ifadesinde olayla ilgili “Görüşmeyi sekreterim yaptı. İçeriğini bilmiyorum” dedi. 
Savcılık ayrıca İşbilen’e, belgelerde yer alan “Devai-ri Devlet yapılanması nedir”diye sordu.
İşbilen  de “Devletin içinde alternatif devlet olamaz” diyerek FETÖ içindeki derin devleti deşifre etti.
Savcılık, “Devai-ri Devlet” yapılanmasının 17-25 Aralık’ı organize eden yapı olduğunu saptadı.
Savcılık, İşbilen’e, “Türkiye Yahudi Cemaati Başkanı David Oseo ve İshak Haleva, Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Ortodoks Kilisesi Başkanı Bartolemous ve Gülen, İstanbul Altunizade’de bulunan FEM Dersanesi’nde gizli bir toplantı yaptı.
Bu şahıslarla fotoğraf çektirmiş. Sonra Gülen bu şahıslara sandıklarla hediyeler verdi. Bu toplantının amacı neydi” sorusunu yöneltti.
İşbilen ise Gülen’in Dinlerarası Diyalog çalışmaları kapsamında bazen bu kişilerle görüştüğünü ve bazı toplantılara kendisinin de gittiğini söyledi.
Vatikan’ın Türkiye Temsilcisi Mosenyör Moroviç’in Altunizade’deki FEM Dershaneleri’nde bir dönem Gülen’i sık sık ziyaret ettiğini soran savcıya İşbilen, bu konuda bilgisi olmadığını aktardı.
İşbilen, bir başka soru üzerine, Gülen’in Dinlerarası Diyalog nedeniyle Vatikan’da Papa II. Jean Paul ile görüştüğünü söyledi.  (Bugün)