Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu,terör örgütü PKK'nın şehirlerden tamamen süpürülmesi için atılacak adımları konuştu. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerler başta olmak üzere şehirlerde "bordo bereliler" de polisle birlikte görev yapacak. PKK'lıların temizlenen yerlere dönmesini önlemek için ise yeni karakollar açılacak. Hükümetin, PKK'nin sözde özerklik ilan ettiği, kendileri için kurtarılmış bölgeler yaratmaya çalıştığı yerlerin temizlenmesi için devreye sokulacak ek önlemler şöyle: 

BORDO BERELİLER SAHADA 

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur, Silopi, Cizre gibi mahalle ve ilçelerde operasyonlara bundan sonra asker de destek verecek. Bu işi PKK'nın korkulu rüyası 'bordo bereliler' yapacak. Bordo bereliler bundan sonra sadece kırsalda değil şehirlerde de polisle birlikte teröristlere karşı mücadele edecek. Böylece sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerin daha hızlı teröristlerden temizlenmesi ve hayatın normale dönmesi sağlanacak. 

YENİ KARAKOLLAR 

Güvenlik güçlerinin temizlediği mahalle, ilçe ve köylerde tekrar teröristlerin yerleşmesini önlemeye dönük bazı adımlar atılacak. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerler başta olmak üzere PKK'nın kendine üs kurmaya çalıştığı bölgelerde yeni karakollar açılacak. Buralardaki personel sayısı ihtiyaçlara göre yüksek tutulacak. Operasyonların sürdüğü bazı yerlerde karakol bulunmadığı, bulunanların da yeterli olmadığı, bunun için yeni bir adım atılması gerektiği bilgisi bakanlar ile paylaşıldı. 

KOBANİ BAĞLANTISI KESİLECEK 

Şehirlerde eylem yapan PKK'lıların kırsalla teması kesildi. Teröristler buradan destek alamıyor. Halktan da destek göremedikleri için sıkıştılar. Ancak Kobani'den Türkiye'ye gelenler şehirlerdeki PKK'lılara destek veriyor. Bunun önlenmesi için de adımlar atılacak. Sınır güvenliği sağlanarak Kobani'den girişlerin önüne geçilecek. 

SIRA SOKAK ARALARINDA

Teröristlerin korkulu rüyası Bordo Bereliler, subay, astsubay ve uzman erbaşlardan seçilen özel bir birlik. En zorlu eğitimleri geçerek Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapıyorlar. Son dönemde Dağlıca bölgesinde İkiyaka Dağları ve Oramar Tepesi'nin terör örgütünden temizlenmesinde aktif rol oynadılar.