Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Viyana’daki dörtlü toplantıda, Suriye’de barış ve istikrara nasıl ulaşılabileceği ve Cenevre Bildirisi’nde öngörülen geçiş sürecinin nasıl başlatılıp uygulanabileceği konuları üzerinde durulduğunu bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, 23 Ekim’de Viyana’da Suriye konusunda gerçekleştirilen dörtlü toplantıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Suriye konusunda üzerinde durdukları ilke ve hedeflerin belli olduğunu belirten Bilgiç, “Bu ilke ve hedefler muhalefetin yanı sıra birçok müttefik ve ortak ülke tarafından da Suriye’de istikrar ve barışa ulaşmanın tek yolu olarak görülmektedir. Son olarak New York’ta dokuz ülkenin katılımıyla yapılan toplantılarda bu ilke ve hedefler bir kere daha teyit edilmiştir” dedi.
Bilgiç, Viyana’da yapılan toplantıda, bu ilke ve hedefler zemininde siyasi bir çözümün nasıl hayata geçirilebileceği ve Cenevre Bildirisi’nde öngörülen geçiş sürecinin nasıl başlatılıp uygulanabileceği üzerinde durulduğu ve bu bağlamda bazı yeni fikirlerin değerlendirildiğini bildirdi.
Bilgiç, ayrıca toplantıda gündeme gelen konuların, Suriye muhalefeti ve konuyla ilgili diğer taraflarla istişare edilmesi, önümüzdeki hafta yeni bir toplantı düzenlenmesinin öngörüldüğünü ifade etti.
(İHA)