Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kesendere Mahallesinde yıllardan beri yol sıkıntısı yaşayan mahalle sakinleri, ulaşımın sağlandığı tek yolun kışın kar nedeniyle kapandığını, bahar aylarında ise adeta çamura döndüğünü iddia ettiler.
Kesendere Mahallesi sakinleri, ulaşım sorunu nedeniyle araçlarını mahallelerine yakın Dereiçi Mahallesinde bırakarak kalan yolu at ve eşek sırtında 4-5 kilometre çamurlu yolda yürüyerek mahallerine ulaşabildiklerini iddia ettiler. Mahalleliler yaptıkları açıklamada, "Hastalarımız oluyor perişan oluyoruz. Mahallemiz defalarca basına konu oldu. Hastalarımızı kışın ambulans helikopterle merkeze gönderebildik. Mahallemizde bu şartlardan dolayı göçler oldu. Halen 30 hane 250 nüfusumuz var. Ev ihtiyaçlarımız oluyor, hayvanlarımıza yem arpa almak zorundayız ama yolumuz yok. Bütün bir yılın sadece 4 ayı açık. İhtiyaçlarımızı yakınımızdaki Dereiçi Mahallesine kadar getirebiliyoruz. Mahallemize 4-5 kilometre yol kalıyor. Bunu da at ve eşeklerle mahallemize ulaşabiliyoruz. Kimse bizimle ilgilenmiyor, yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler.
Mahalle muhtarı Fahrettin Üçer, mağduriyetlerine ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Yıllardan beri bu sorunu yaşıyoruz. Mahallemize yılın sadece 4 ayı ulaşım sağlanabiliyor. Kış şartları burada çetin geçiyor. En ufak bir yağışta ulaşımımız kesiliyor. Mahallemize ulaşımın son 4-5 kilometrelik kısmı bahar aylarında da çamur deryasına dönüşüyor. İlgililere defalarca bu konu hakkında başvuruda bulunulmasına rağmen kısmi bir müdahale bile olmamıştır. İl Özel İdarenin belediyeye geçmesinden sonra Başkale Belediyesine yazılı dilekçe verdim. İki yıl oldu fakat herhangi bir girişim olmadı. Yol çilemiz devam ediyor. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.
(İHA)