Kartal’da, Uğur Mumcu’yu anmak için düzenlenen 5’inci Uğur Mumcu Koşusu, lisanslı sporcuların ve vatandaşların katılımıyla serbest stilde başladı. Yediden yetmişe her yaş grubunun katıldığı koşuda renkli görüntüler oluştu.
Kartal Belediyesi’nin beş yıldır Uğur Mumcu’yu anma amacıyla düzenlediği koşu büyük ilgi gördü. Kartal’da adını Uğur Mumcu’dan alan mahallede düzenlenen 5’inci Uğur Mumcu Koşusu’na lisanslı sporcuların yanı sıra her yaştan vatandaş katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışın ilk etabında sporcular serbest sitilde yarıştı. Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz’ün start vermesiyle başlayan koşuda sporcular 5 kilometre koştu. Sporcular ve vatandaşlar bu zorlu mücadeleyi yaklaşık 30 dakikada tamamladı. Bazı minikler babalarının kucaklarında koşarken, bazıları arkadaşlarıyla el ele koştu.

“UĞUR MUMCU’YU ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Koşuya her yıl katılımın arttığını kaydeden Op.Dr. Altınok Öz, “Uğur Mumcu Mahallesi’nde Uğur Mumcu adına düzenlediğimiz 5’inci Koşu, her sene daha bir güzel, daha büyük bir katılım oluyor. Hem Uğur Mumcu’nun adını yaşatmış oluyoruz, hem gençler ve spor yapanlar Uğur Mumcu adına koşmuş oluyor. Dolayısıyla bizim desteklediğimiz ve yapmaktan da büyük bir mutluluk duyduğumuz bir etkinlik. Yarışmacılara Uğur Mumcu’nun kitaplarını veriyoruz, en azından Uğur Mumcu’yu anlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“AMACIM UĞUR MUMCU’NUN ANISINI YAŞATMAK”
Yarışmaya katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten 86 yaşındaki Erdoğan Dulda, “Uğur Mumcu’yu esasında ben Ankara’dan tanıyorum. Fazla samimiyetimiz yoktu ama semtimiz aynı, onun anısı için ben Ankara’dan geldim. Her sene kendimi iyi hissettiğim zaman bu koşuya iştirak etmek istiyorum. Uğur Mumcu çok doğru bir insandı, her şeyin doğrusunu söylüyor, o yüzden de maalesef başına felaket geldi. Çok iyi düşünülmüş bir program, Benim bu koşudaki amacım müsabaka değil Uğur Mumcu’nun anısını yaşatmak, onu hatırlamak için. Böyle kıymetli insanların unutulmaması için, bu tür etkinlikleri düzenlediği için Kartal Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çocuklar kategorisinde birinci olan Berke Han, “Kendime çok inandım, çok yoruldum ama iyi koştum. Çok güzel bir yarışma düzenlediler çok güzel bir etkinlik oldu benim için" dedi. Çocuklar kız kategorisinde üçüncü olan Tuanna Ballı da, “Ben ödül almak için değil Uğur Mumcu’yu temsil etmek için, Uğur Mumcu’yu kalbimde taşıdığımı göstermek için burada koştum. Böyle bir etkinlik düzenledikleri için Kartal Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(İHA)