Atlantik Okyanusu’nu yelkenlisiyle tek başına geçmek isterken kaza geçiren ve bir Rus yük gemisi tarafından kurtarılan Türk denizci Dilek Ergül, Türkiye’ye döndü.
Darüşşafakalı kız öğrencilere yardım amacıyla yelkenlisiyle tek başına Atlantik Okyanusu’nu geçmek isterken kaza geçiren Türk denizci Dilek Ergül, bir Rus yük gemisi tarafından kurtarılmıştı. Rus bandıralı KP Albatross adlı kuru yük gemisiyle 9 gün süren yolculuğun sonunda Rotterdam’a ulaşan Ergül, oradan da İstanbul’a geldi. Dilek Ergül’ü Atatürk Havalimanı’nda ailesi, Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Talha Camaş ve Darüşşafakalı öğrenciler karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Dilek Ergül, ailesiyle ve arkadaşlarıyla uzun süre hasret giderdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ergül, yaşadığı duyguların tarif edilemez olduğunu söyledi. “Darüşşafaka’nın bir parçası olmak tarihin parçası olmaktır” diyen Ergül, şunları söyledi:
“Amacımız okyanusu geçmek değildi. Okyanus benim çocukluk hayalim. Asıl okyanus kız çocuklarımızın okutulmasıydı. DATÇA zaten bunu bizim adımıza senelerdir yapıyor. Bunu biraz daha ben fark ettirmek istedim. Birilerinin bu toplum için daha iyi şeyler yaptığını anlatmak istedim. Zor bir yolculuktu. Zor bir gece ve gündü. Allah kimseye göstermesin ama şuanda bunu yaşamak ve görmek her şeye ve her türlü riski almaya değer. Ben bu inancımdan hiçbir şey kaybetmedim.”
İnancının daha da kuvvetlendiğini ifade eden Ergül, okyanusu geçmeyi tekrar deneyeceğini açıkladı.
Kaza yapan teknesini okyanusta bırakmak zorunda kalan Dilek Ergül, gözyaşlarına hakim olamadı.
(İHA)