Bursa’da bir okulda Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) imtihanı sırasında, gaz kokusu geldiği ihbarı ekipleri alarma geçirdi. Okula Bursagaz ekiplerinin yanı sıra 112 acil servis ambulansı da sevk edildi. Ekiplerin incelemesinin ardından ciddi bir durum olmadığı için imtihandaki öğrenciler tahliye edilmedi.
Olay, merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi’ndeki Yıldırım Belediyesi İlkokulu’nda meydana geldi. Öğrenciler, TEOG imtihana girdikten sonra okulda yoğun bir gaz kokusu hisseden güvenlik görevlisi, hemen durumu ekiplere bildirdi. Öğrencilerin sınavda olmasını dikkate alan ekipler, alarma geçti. Okula 186 doğalgaz ekiplerinin yanı sıra tedbir için de bir ambulans sevk edildi. Bursagaz ekipleri yaptıkları incelemede ciddi bir durum olmadığını belirleyince öğrencilerin tahliyesi iptal edildi. Hiçbir şeyden habersiz olan öğrenciler ise gaz kokusu duymadıklarını imtihan arası sebebiyle hava almak için dışarı çıktıklarını söyledi.
İhbarı yapan okulun güvenlik görevlisi ise gaz kokusunu duyunca tedbir için durumu ekiplere bildirdikleri korkulan bir şeyin olmadığının belirlendiğini anlattı.
(İHA)