Bursa’da doğuştan yüzlerinde ve vücutlarında yaralar olan kardeşlerin dramı yürek burkuyor.
Metin ve Meral Tosun kardeşler, vücut ve yüzlerinde çıkan yaralar sebebiyle insan içine çıkamıyor ve evlenemiyor. Yaralar sebebiyle kimsenin kendilerini beğenmediğini söyleyen kardeşlerin tek isteği tedavi olup evlenmek. Tosun ailesinin en büyük çocuğu olan 38 yaşındaki Metin Tosun, doğuştan oluşan yüzündeki yaralar sebebiyle insanların bakışlarından rahatsız olduğunu ifade etti. Tosun, birkaç kez evlenme teşebbüsünde bulunmasına rağmen geri çevrildiğini söyledi. Tosun, tek istediğinin tedavi olup evlenmek olduğunu, ama maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi olamadığını söyledi.
Kız kardeşi Meral Tosun (29) da doğuştan nörofibromatozis hastası. Abisi gibi onun da vücudunda lekeler çıkmış durumda. Meral 7 defa ameliyat geçirmesine rağmen, vücuduna saran yaralardan bir türlü kurtulamadı. O da abisi gibi insan içine çıkamadığını, bir an evvel bu hastalıktan kurtulup, evlenerek çoluk çocuğa karışmak istediğini söyledi.
Ağabey Metin Tosun, "Bu yaşıma kadar hep çalıştım, didindim. Aileme bakmaktan, borç ödemekten bıktım bunaldım. Dışarı çıktığımda insanların bakışlarından rahatsız oluyorum. Evden işe, işten eve gidip geliyorum. Bunun tedavisi var, ancak seans ücreti 2200 TL. Tedavi 15 seanstan fazla sürüyor. Benim de imkanlarım kısıtlı. 900 TL maaşla çalışıyorum. Evimi ancak geçindirebiliyorum. Hayırseverlerden yardım istiyorum. Kardeşlerim gibi iyi bir yuva kurmak, çoluk çocuğa karışmak istiyorum. Kardeşlerimin çocuklarını görünce gıpta ediyorum. Evlenmek için bir iki kere teşebbüste bulunduk. Cildimizdeki lekeleri gördüler ve beğenmediler” dedi.
Meral Tosun ise, “Ben 29 yaşındayım. Bu yaşıma kadar 7 kere ameliyat oldum. Tekrar olmak istiyorum, ama imkansızlıklardan dolayı olamıyorum. Ben de ablamlar gibi çoluğa çocuğa karışmak istiyorum. Benim de bir yuvam olsun istiyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)