Malatya’da 41 yıllık öğretmen, Öğretmenler Gününde emekli oldu.
Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 65 yaşındaki 41 yıllık öğretmen Mustafa Çiçek’e emeklilik töreni düzenlendi. Okulun yemekhanesinde düzenlenen emeklik töreni programında okul müdürü Sıtkı Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okulun öğretmenlerine öğle yemeği verdi.
Yemek sonrasında 41 yıllık öğretmen olan ve emekli olan 65 yaşındaki Mustafa Çiçek’e emeklilik töreni düzenlenip, buket çiçek ve plaket verildi.
Okul Müdürü Sıtkı Aydın, yaptığı kısa konuşmada, Mustafa Çiçek’e bundan sonraki yaşamında sağlıklı uzun ömürler diledi.
Mustafa Çiçek ise, duygulu konuşmasında, hocaların hocası olmasıyla ilgili anılarını anlattı. Bir anısında, bir öğrencinin karnesine 5 yazıldığını gördüğünü, bu yazının kendisinin olmadığını ispat için 4 gerekçe söylediğini belirterek, “O yazı mavi, ben ise öğretmenlik hayatımda hep siyah tükenmez kalem kullandım” dedi.
Geçtiğimiz yıllarda yılın öğretmeni de seçilen Mustafa Çiçek, öğretmenlerden helallik isteyip, yaptığı hatalardan dolayı özür dilediğini ifade etti.
Yılda bir günün 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün öğretmenler günü değil, her gün öğretmenin anılması ve hatırlanmasını isteyen Çiçek, “Şu gök kubbede bir seda bırakmış isek, ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.
(İHA)