Erzurum’da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende, soğuk hava altında yaklaşık 1 saat boyunca bayrak ve flama tutan öğrencilerinin üşüdüğünü gören bir öğretmen, öğrencilerinin ellerini ovuşturarak ısıtmaya çalıştı.
Erzurum’da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Merkez Yakutiye ilçesi Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Arslan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende soğuk havada yaklaşık 1 saat boyunca bayrak ve flama tutan öğrenciler üşüdü. Öğrencilerinin üşüdüğünü gören bir öğretmen tören boyunca öğrencilerinin yanından bir an olsun ayrılmayarak üşümelerini engellemeye çalıştı. Öğrencilerinin üşüyen ellerini kendi elleriyle ovarak ısıtmaya çalışan öğretmen tören boyunca öğrencileriyle ilgilendi. Bazı üşüyen öğrenciler de tören boyunca tuttukları bayrak ve flamalara sarılarak soğuk havadan korunmaya çalıştı.
Çelenk sunumu ile başlayan tören, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Arslan’ın konuşması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Törenin bitmesiyle rahat bir nefes alan öğrenciler ısınmak için okullarına koştu. Havanın çok soğuk olduğunu ve bayrak tutarken ellerinin donduğunu ifade eden öğrenciler, Erzurum’da yaşamanın zor olduğunu söyledi. Öte yandan törenin yapıldığı alanda bulunan süs havuzunun da donması öğrencileri şaşırttı.
12. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceyle Ardahan’da yaşanırken, Erzurum’da 7, Erzincan’da 6, Kars’ta 4, Ağrı, Bitlis ve Hakkari’de 2 derece olarak ölçüldü.
Gece eksi 7 derece soğuk havanın yaşandığı Erzurum’da ise şehir merkezinde bulunan süs havuzları dondu.
(İHA)