Adıyaman’da bulunan ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Nemrut Dağı’nda kar yağışının ardından seyrine doyulmaz manzaralar ortaya çıkarken, yürüyerek dağa çıkan turizmci ve arkadaşları kayak keyfi yaptı.
Nemrut Dağı’nda kar yağışının ardından güzel görüntüler ortaya çıktı. Turizmci Bilal Metne ise, iki arkadaşıyla birlikte araçla gidemedikleri için 13 kilometrelik yolu 4 saat 30 dakikalık zamanda yürüyerek Nemrut Dağı’na çıktı. 2256 metre yükseklikteki dağın zirvesinde heykeller ile hatıra fotoğrafı çektiren grup, daha sonra kayarak araçlarının bulunduğu yere geldi. 22 yıllık hayalinin gerçekleştiğini ve ilk defa Adıyaman’ın Nemrut Dağı’nda kayak yapıldığını belirten turizmci Bilal Metne, “Nemrut Dağı kış aylarının en güzel yaşandığı dağlardan biri. Bu dağda zirveden kayak ile kaymak 22 yıldır hayalimdi. Kış sporlarıyla uğraşan arkadaşlarımız Ahmet ve Hasan bey ile beraber bugün zorlu bir yol ve gayretten sonra Nemrut Dağı’nın zirvesinden kayak yaparak indik. Nemrut Dağı’nın kış turizmi açısından uygun olduğunu gördük” dedi.
Nemrut Dağı’nda kayak keyfi yaşayan Ahmet Çelik ise, “Nemrut Dağı kış sporları için çok uygun bir iklime ve coğrafik iklime sahip. Bursa Uludağ, Kayseri Erciyes Dağı gibi kış sporları merkezlerinden hiçbir eksiği yok. Bu nedenle bütün kış sporcularını, kayakçıları, snowboard sporcularını Nemrut Dağı’nı görmeye ve kayak keyfini yaşamaya davet ediyorum” diye konuştu.
(İHA)